Min helg.

Har haft en riktigt lugn och skön helg. Jisses vilket fint väder vi har haft också, eller hur!? 27 grader varmt i skuggan, jag klagar verkligen inte. Skulle jag klaga skulle det isåfall vara för att jag lyckats bränna mig på kinderna, men vad gör det!? Det tar jag med ett leende på läpparna. Har varit ute med mina harar, och med kaninen såklart.

Tårtbak till morsdag har jag hunnit med också! Bilder har jag redan lagt upp (även om det var dålig kvalité på bilderna). Såklart har jag även gjort god mat till min kära mor. Det blev fylld fläskfilé med färskost, soltorkade tomater och färsk basilika. Till det åt vi potatisgratäng och pepparsås tillsammans med en god sallad med blandannat ruccolasallad och minitomater. Gjorde även en förrätt; Skagen toast. Ett toastat bröd med en räkröra på, såå gott!

Roliga bakelser!

Gjorde bakelser i helgen också, till farmor! Hade jättekul, syrrorna var med och gjorde varsin egen också. Bilderna längre ned är dock resultatet på mina egna. Ångrar florsockret, så det får jag skippa nästa gång! (Beklagar forfarande för dålig bildkvalité).


Som ni ser, blev det en groda och en gris.
Smaken då? Hjortron, vaniljkräm och grädde.

Morsdagstårtan.

Här kommer två bilder på tårtan jag gjorde till mor nu på morsdag. Tro det eller ej, men smaken är choklad! (Förlåt för halvdåliga bilder, glömde min egna kamera hemma så det fick duga med det jag fann).




Tårtor.

Bakade tårtor på skolan igår också, här kommer bilder på dem:




En nästan helt vanlig marsipantårta.
(Brunt är rätt fint ändå, om matchar med rätt färger och så..)


Jordgubbstårta med nötkross på sidorna.

Hål i brallan & blommor.

Igår var jag över till Maria och sov över, det var därför ni inte hörde av mig på kvällen. De har ju inget internet där borta i skogen. Haha, nej nu överdrev jag lite. De bor i Sävar iallfall, mitt i gröten där. Vi slöade mest, spelade lite guitarr hero, kikade på tv och snackade. Tittade också på när Mattias tatuerade, någon som vill tatuera sig billigt? Han är nästan gratis, oservera näästan.

Idag har vi varit i skolan, gjort ett prov i trafikantutbildningen. Kändes som att det kan ha gått riktigt bra faktiskt, klarat det har jag ju gjort iallfall men frågan är om det är högre än ett G!? Efter skolan åkte vi och hämtade upp Bella, Marias hund. Åkte till stan, fixade lite med casch och grejer.
Jag fick ett gigantiskt håål i mina bralloor, hur nu det gick till? Inte på skinkan eller något heller utan mitt i hela brallan där bak, kul eller hur? Nu är det kört med de brallorna kan jag lova, jag som älskade dem jeansen..
Bella följde med hem till Umedalen en sväng också, träffade Isabella.
På vägen hem stannade vi och köpte blommor och krukor till trädgården (den lilla trädgården vi har), köpte en hel kruka som jag bara planterade örter i. Sedan köpte jag en blomma man hänger i en ampel och såklart en ampel. +En körsbärstomatplanta. Åh så gott! Jag snyltade flera stycken från en annan planta på affären.


Körlektion nr. 8.

Körlektionen har gått jättebra, alla momenten är avklarade! Körde med en lärare som heter Peter idag på trafikskolan öst på stan. Han var supertrevlig! Jag tycker att det kan vara bra att få köra med olika lärare, alla kan som se olika saker som man kan behöva träna på. Madelene har tjatat om min placering så nu sitter den!! Idag var både placering och spegeltittande 100 % tyckte Peter! Och landsvägen gick toppen, det tyckte han att vi skulle lämna bakom oss. Känns som att det var min turdag idag.
Att få höra; "Körkortet kommer gå lätt för dig" känns ju inte heller så dåligt! Då fick man lite extra självförtroende kan jag lova.

JIIPPIE!!! :)

Slapp dag.

Idag ska jag in på körlektion klockan 14.50 så egentligen väntar jag bara på att klockan ska bli mer! Funderar på att snygga upp mig lite och så kanske? Måste in på apoteket också så jag kanske tar en sväng in på stan innan jag ska köra, så då har jag det gjort. Det lät igår som att Maria skulle komma förbi en sväng idag också, så vi får se  vad som händer.
See you later, aligator!

Sex drive.

Glömde skriva om filmen Sex drive, en riktigt bra komedi då man är på rätt humör; vilket jag var! :) Är du det inte, ja då kan den nog lätt bli väldigt överdriven. Jag skulle egentligen säga att det är en comedy/romance, men imdb säger att det bara är en comedy så vi får väll lita på dem. Filmen hade fär övrigt ett bra upplägg och framkallade många skratt. Jag tycker ljussättning och färger gör så jäkla mycket på en komedifilm! Och ja, den här filmen hade båda om man frågar mig. Jag ger den 6/10.

"18-årige Ian är en sån där trevlig kille som snygga tjejer gärna vill vara kompis med och följaktligen också den siste oskulden i gänget. Detta plågar honom dag och natt, underlivet lever ett eget liv och försätter honom i pinsamma situationer. Men en chat på nätet med en trånande ”Ms Tasty” verkar lovande. Om han bara kommer körande i brorsans bil, lovar hon att ”gå hela vägen”.


Här har vi brorsan med vrålåket.

Måndagsångest.

Hela veckan framför oss, det känns tungt! Kan det inte bli helg nu? Oftast känns det som att man inte hunnit med helgen, helgen har bara sprungit förbi och vinkat tillbaka till oss. Man hinner inte ta vara på helgen. Som tur är så har vi en lugn vecka i framför oss, sedan så är det nog sista veckan i skolan fär mig!! Nästa vecka så åker vi ju till Stockholm på torsdag och kommer inte hem förrens på måndag. På tisdag har jag för övrigt halkbanan, nu vet ni det också. Sedan har vi avslutningen på onsdagen Åh, vad skönt det ska bli med sommarlov.

Nu är det klippt och skuret, datum och allt är klart.
Nu hänger allt på mig, wisch me luck people!

Det funkar!

-3 kg på vågen! Jag tror att pulverdieten gör sin verkan. Den verkar otroligt nog fungera.
Men nu hörrni, nu ska jag ta och klä på mig och göra mig iordning för idag.
Har körlektion nu klockan 10.35, så önska mig lycka till!
Ha en bra dag, puss

Jag lovade ju.

Här kommer bild på klänningen som jag utlovade.
399 kr på Gina Tricot.

 

Kulturnatta.

Igår var det kulturnatta i stan. Såklart var vi ut en sväng; Jag, Maria, Simon och Mattias. Vi tittade egentligen inte på nå band riktigt. Vi träffade mest folk och så satt vi nere på "båten" och snackade och hade kul! Träffade både Liv och Louise. Riktigt mysigt var det, och jag hade riktigt roligt. Sedan då vi kom hem blev såklart fyllemat!! Att det alltid ska vara den godaste maten, jag förstår inte?!

Jag tycker så synd om Maria. Det var inte alls hennes dag igår. Det började med att hon sprutade cider på hela sig då Mattias envisades om att hon skulle prova våran kapsylöppnare som sitter på väggen, då vare bara att byta om! Sedan skulle hon göra pepparsås; hon skulle blanda i lite tabasco i såsen och skakar då om flaskan som såklart är trasig, då blir det tabasco i hela köket. När hon håller på att torka upp det kokar såsen över och rinner ut över hela spisen.
Kan det bli värre? Ja, såklart det kan bli det. Väl på stan försvinner både hennes jacka och hennes telefon spårlöst! Jahapp, en jacka för 1500 kr borta bara sådär + en telefon för ungefär tusenlappen. Det värsta är ju att hennes simkort inte är registrerat så hon kan dessutom inte få ett nytt med samma nummer, och därför inte spärra det heller. Sedan försvinner dessutom snusdosan och Mattias tappar ut hennes cider på marken så flaskan går i tusen bitar!! Vilken härlig kväll, eller hur!?

Fisketur.

Ikväll var jag och Simon ut på en tur till Umeälven och fiskade. Lyckan var inte på min sida idag tyvärr, ingen fisk och ett drag bortkastat, men det händer alla. Min tur får bli någon annan dag. Simon fick dock en riktigt fin öring på 4.1 kg. Den var precis 70 lång! En mycket vacker fisk, häftigt att vi har sådana vackra "djur" i våra älvar.


Här är jag och Simon på hugget



Här har vi fångsten

Wolverine.

Var och såg Wolverine på bio igår. En sevärd film måste jag säga! Jag gillar när man kan binda in lite kärlek och humor i en acionfilm, den blir mycket mer avslappnad då. Den var lagom lång och hade en bra handling, det värsta jag vet är dock sådana  vanliga actionscener som när det exploderar bakom hjälten och han går där helt odödlig och obesegad. Men jag tror det var en del av humorn, jag skrattade glatt åt det iallfall. Av mig får Wolverine 6/10 i betyg.

"Wolverine utspelar sig innan händelserna i X-MEN och berättar historien om Wolverines våldsamma förslutna, hans komplexa förhållande till Victor Creed och olycksbådande programmet Weapon X."

Hugh Jackman spelar huvudpersonen i filmen.

Boooorring.

Här sitter jag nybadad och myser med lilla Isabella! Usch vilken tråkig dag, Simon jobbar som vanligt till nio ikväll! Vad ska jag göra? Jag är ensam precis hela dagen, tänkte sätta mig ute och sola en stund men hyresvärden håller på med gräset här ute så det lever om så mycket. Förhoppningsvis så är han snart klar! Då kan jag och Isabella gå ut och sätta oss och mysa i solen.

Ny klänning, igen?

Åh attan, jag som bara skulle in på trafikskolan idag. Såklart hittade jag en superfin klänning som jag bara var tvungen att köpa. Man blir alltid på sådant shoppinghumör då man är med Louise, föstår inte varför? Klänningen är iallfall svart med inslag av vit, kostar 399 kr på Gina Tricot. Det är absolut en finklänning, alltså ingenting att ha till vardagen. Ska se till att få en bild senare, men min kamera har slut med batteri för tillfället så ni får allt vänta ett tag.

Hur gick det på trafikskolan idag då? Superbra måste jag säga. Imorgon får jag veta tider till halkbanan och riskettan. Det känns så himla skönt. Nu verkar det faktiskt inte vara så mycket kvar. Ska väll köra ungefär fyra eller fem lektioner till! :)
Hade bra så länge,

Ny dag, nya bekymmer.

Jag missade bussen idag, och det är faktiskt första gången sedan vi flyttade hit! Så det är väl acceptabelt tycker jag ändå.  Jag hade tänkt åka på den enda lektionen jag har idag, samhällskunskap. Nästa buss går inte förren 9.53 och då missar jag hela lektionen.
Imorgon blir det dock bageri hela dagen, som alla onsdagar. Om inte jag är helt ute och cyklar så är det sista bagerilektionen för i år, lite tråkigt men så äre. Och såååklart är vi lediga torsdag och fredag också, det ska bli riktigt skönt! Får se om jag åker hem till mor och far en sväng? Eller så ligger jag hemma och snosar.

Jag glömde berätta; jag köpte ju en klänning i söndags. Här kommer en bild på den:


Klänning från Gina Tricot, 299 kr.

Mot stan.

Vilket fint väder vi har ute idag! Riktigt skönt, jag ska bege mig till stan och träffa Louise. Hoppas på lite "frukost" på stan, vi har absolut inget frukostmaterial hemma alls idag, förstår inte var allt tagit vägen. Haha, men vi ska ta och handla ikväll jag och Simon så imorgon blir det frukost som vanligt.
Nu gott folk, nu ska jag klä på mig litte kläa och dra mig.
Vi höres lite senare. :)

En rikig färgklick.


 
Här har då tårtan till Simons mosters 50-årsdag. Det blev bara en liten tårta, hon kommer garanterat redan ha massor med tårta så det är mest en symbolisk grej. En blå tårta med färgburkar och så på, då hon gillar att måla och skapa själv. Hur smakar den då? Vit choklad frosting på fösta lagret, sedan är det jordgubbsmousse. Sugarpastan ovanpå är även den i vitchokladsmak.

Min tatuering.



Jag har inte tagit någon bra bild på mina svalor tyvärr, det är svårt att fota båda sina egna vader. Dessutom var jag väldigt sen med att lägga upp bider på den, förlåt mig! Det var ungefär tre månader sedan jag gjorde den, meen; bättre sent än aldrig. Kanske försöker få någon bättre bild senare, men denna får duga sålänge.

Jag är så sugen på att tatuera mig igen!!
Det är som ett beroende.

Glömde klänningen.


Också ett av mina nya inköp, en klänning från HM för 98 kr!

My new love.



Går hon att motstå?

Jag, snål?




Och jag som tänkte snåla på mina pengar, men som ni märker så höll det inte speciellt länge.
Bild 1: Tshirt från Carlings, 199 kr.
Bild 2: Klocka från Ur & Pend, 298 kr.
Bild 3: Trosor från Carlings, 49 kr.
Bild 4: Linne från Bik Bok, 99 kr. (Ett rosa och ett blått, det blåa syns på bild 1)
Bild 5: Väska från Åhlens, 599 kr.
Bild 6: Långt linne från Bik Bok, 149 kr.
Bild 6: Örhängen från Gina Tricot, 49 kr.
Bild 7: Duk från Hemtex, 99 kr.

Jag älskar min nya väska, jag har tittat på den flera gånger men bestämde mig idag för att; Va fan, varför inte köpa den nu då jag ändå har pengar!? Dessutom är den i äkta läder, och en alldeles perfekt storlek.
Klockan är inte heller den så tokig, har redan hunnit putsa den ett antal gånger, haha!

Min mor var i stan en sväng idag, så jag har haft det mys med både mamma, Maria, Mattias och så träffade jag Liv på stan också! En riktig toppendag har jag haft. Men nu är jag trött, dessutom är Simon ute på krogen och har glömt nyckeln hemma så jag måste lämna dörren öppen. Hur ska jag då våga somna då?

Puss!

Idag har jag haft körlektion, stadkörning. Det gick riktigt bra! Körde med en lärare som heter Lena på trafikskolan öst på stan, hon gillade jag. Nästan en helt felfri körlektion, jag lyckades tänka på allt. Högerregler, enkelriktat, vänstersvängar, gångare och cyklister. Nu blev jag så sugen på att sätta mig med körboken och plugga, känns som att körkortet inte är allt för långt bort ändå. Nu har jag kört 4 lektioner och har hunnit med mer än hälften, och så har jag 4 lektioner kvar. Nog borde jag hinna?

Igår blev en mysdag med Maria, först skolan. Då vi kom till skolan upptäckte vi att vi hade nästan precis likadana kläder på oss. Rätt kul; Röda brallor, ljus tröja/Linne och skinnjacka! Kul va?
Efter skolan åkte vi hem till mig en sväng, sedan åkte vi ut och åt skräpmat på Frasses, bytte kolsyratub till soda streamern och köpte hårfärg. Både jag och Maria färgade håret på kvällen, så nu är vi riktiga dunderbrudar vett ni. Jag köpte dessutom en ny deoderant; Rexona Music fan. Frågan är om den torkar lika fort som på reklamen!? Haha!

Idag fick jag tårtgrejorna jag beställt, jag blir som ett barn på julafton ska ni veta.
Isabella är super söt.
Vilket underbart liv hon har; busa och göra hyss, äta, på på toaletten och sova. Och såklart en massa mys med husse och matte, jag byter gärna.

Tårtdax snart igen.

Nu är det dags för tårta snart igen, så himla kul! Vi är bortbjudna jag och Simon till hans moster som fyller 50 år nästa helg. Och vad passar inte bättre än en tårta? Har just beställt efter mer sugarpaste, mousse, och även ett rosenutstickarpaket till att göra rosor. Jag är dock osäker på ifall jag ska använda rosor på den här tårtan. Har en annan idé på gång. Kan bli riktigt läckert, så missa inte  bilderna sedan!

Isabella.




Här har vi vår nya familjemedlem!
Rätt söt, eller hur!? Isabella heter hon.

Älgtårta.

Så här blev Simons tårta! Hälge sittande på en skogsgrön tårta, med lite svampar och så. Jag älskar verkligen den gröna färgen, tycker den var jätteläcker. Hälge bröt båda benen, men det får man leva med. Tur att doktor Linnéa fanns nära till hand och kunde pussla ihop.
Vad tycker ni?




Hopplösa..

..är grodor utan ben.
Idag har jag varit i skolan, lite smått trött har jag varit och ÄR. Då jag slutade gick jag och köpte massor med grädde, bär, gelésocker och färdiga tårtbottnar (ooops, lite fusk men jag kände att jag inte hade riktigt tid att göra en egen) till Simons tårta som jag ska göra helt klart imorgon. Ikväll har jag suttit och pysslat med dekorationerna som inte riktigt vill hålla ihop.. Men det ordnar sig nog i slutändan, det brukar det göra. Bilder kommer så håll utkik!

Ibland går det bara inte..

..att hitta på en rubrik! Det tar stopp i hjärnkontoret.
Iallfall, det var inte det jag hade tänkt att säga, utan;
Vad skönt att allt löste sig, vi möttes på halva vägen kan man säga!

The uninvited.

En riktig rysare, en sådan film jag hellst av allt gömmer mig under täcket då det verkligen gäller. Jag tycker faktiskt att den här filmen var bra, skräckfilmer kan ofta bli överdrivna och inte ha någon egentligen bra handling. The uninvited tycker jag däremot var precis lagom, inte för mycket och inte för lite. Handlingen var bra och slutet var inte det väntade = positivt! Ett bra och oväntat slut kan man säga, det gav filmen "det där lilla extra".
Betyg: 7.5/10


Valborg.

Då har det varit Valborg också gott folk. Varför ska man fira Valborg egentligen, och varför tända en stor eld? Vad är det som är så kul med en stor eld? Jag kan inte hitta någon andledning till varför man ska stå och titta på en eld förutom att om man gör det i sin hemtrakt så kan man möta någon man känner. För gemenskapen helt enkelt, men allt annat går fet bort. Annars var det rätt mysigt hela kvällen, Liv kom också över. Vilket var riktigt roligt, det måste vi göra oftare bruden! Kanske ska berätta var vi höll hus också; vi var hemma hos Maria och Mattias som alldeles nyss flyttat tillbaka till Sävar. En stor 3:a bor de i nu, lite stökigt och så nu, men det kommer de snart få i ordning. Kvällen slutade iallfall i en stor flopp, men så kan det gå ibland.

Nu ska jag ta mig i arslet och rensa akvariet så gott det går, sedan ska jag åka iväg och köpa rääääääkor som ska äta upp alla alger. Yeey, jag hoppas att det funkar.
Ses,

RSS 2.0