Hundkurs.

Idag har jag varit på hundkurs, gick riktigt bra faktiskt. Gå fint i kopplet var det som gällde idag och jag tror nog jag ska kunna få bukt på vårat lilla monster!! Nu gäller det bara att träna, träna och träna. Bara att se framåt, vilken befrielse att ha en hund som inte drar något alls.

Med tanke på dagens träning så känner jag att jag kommer LYCKAS!! :)

Klassfest!

Jag har bara klassen att tacka för en underbart trevlig Fredag! Detta måste göras om tycker jag. Vi måste ju värma upp inför studenten nu tjejer!! (och våra tre stackars pojkar)! Vi startade i en lokal uppe på Ersboda, käkade lite pizza och umgicks och hade trevligt. Efter det åkte ett gäng ut på krogen, cover club. Men det blev inte så många som orkade betala för krogen så vi blev väl kanske, fyra stycken ifrån klassen? Och då har jag räknat med Angelina, som egentligen har hoppat av! Trevligt att träffa henne igen iallafall.

Bild stulen av Malin.

 

Men om alla nu är så snåla, styr upp en hemmafest då!?
Det blir fett nice.


Friluftsdag.

Min allra första friluftsdag på Östra!! Helt galet, och det var faktiskt riktigt trevligt. En promenad runt nydalasjön, vilket är ungefär en mil. Men vi pratade verkligen bort tiden jag och Louise, det gick så fort! Poff sa det! Charlie hängde med han också, vilket resulterade i att han legat deckad ända sedan vi kom hem (undantag från då min far var förbi en sväng, då var det full rulle och han skulle visa upp varenda leksak han äger).

Gófika blev de såklart också; vaniljbullar, leverpastejmackor med sallad och gurka, vindruvor, juice och för att inte tala om... varm choklad! Mums var det, och av någon anledning är det alltid godare att äta utomhus!?



Jag har som smått börjat använda en stegräknare, mest för kul. Det rekomenderas att man ska gå ungefär 10 000 steg per dag. Soffpotatis som jag är blir det ungefär 6000 steg per dag. Men idag ni, idag var den aaandra bullar!! Hittills, och dagen är inte slut än.. Har jag gått si så där 15 514 steg.

God morgon.

God morgon alla, eller god eftermiddag. Jag har just ätit en brakfrukost och tagit ett långt och härligt bad så här på morgonkvisten. Härligt! Det är så mycket jag vill hinna med idag, få se hur det går.. Jag ska börja med att städa undan lite här hemma iallafall.. Ser förjävligt ut. Sedan vill jag försöka hinna baka bullar, träna Charlie, laga god middag, diska undan middagen (hrmf), rensa akvariet, tvätta lite kläder och skriva lite kalligrafi. Önska mig lycka till!

Nej, bäst att sätta fart nu alltså.

Dagens dag.

Idag följde jag men Sandra till hennes bror och kikade på hennes små valpar. Så söta, men vilken hund är inte det då de är ungefär tio veckor gammal!? Srungit in i väggen hade de gjort också, nosen blev intryckt på köpet. Nej, skämt och sido. Det var två små busfrön av rasen shitsu!

Bild tagen från google.se



Vi åkte och käkade pizza till middag också, jag, Sandra och bror. Läskigt gott. Åt en båtformad pizza men kyckling, färska tomater, röd lök, bearneisesås och lite annat smått och gott. Sedan åkte jag på onoff och träffade Maria och Mattias, och GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN Mattias!! :)

Efter en riktig trevlig dag blev det hemfärd. Hujja vad huvudet bultade vid det laget, och illamående var jag också. Det blev en tablett för mig  och en "powernap" i soffan, klockan halv tio vaknade jag igen. Då jag egentligen borde ligga och sussa i sängen för natten.. Suck.

Doptårta.

Jag hjälpte Maria med en tårta i fredags. Hennes kusin har fått tvillingar, och det var dags för dop. En bildtårta, rosetterna är målade med en ätbar metallicfärg (som jag tyckte var riktigt fräck). Ljusa bottnar, hallonmousse på första lagret och svartvinbärsmousse på andra. Täckt med sugarpaste och figurer gjorda i flowerpaste och modeleringspasta. Bilden på pojkarna är ätbar även den.

Utan blixt

 

Med blixt


Semeldagen idag.

Eller fettisdagen som det faktiskt heter, hur uttalar ni det? "fett-tisdagen" eller fet-tisdagen"!? Det finns ju ett utbud uttal att välja mellan. Själv använder jag mig av båda konstigt nog. Nog har det blivit semlor idag alltid, jag och Maria hade egentligen planer på att baka minisemlor med goda mousser istället för grädde och kanske någon god frosting istället för mandelmassa.. men tyvärr blev jag sjuk och så, därför sket dig det. Det var synd. Istället fick det bli två köpta semlor, med äcklig mandelmassa. Men jag är glá ändå, go och glá.

Lite har jag dock gjort själv. Pudrat med florsocker, visst är jag duktig?

(Som en riktig bagare.)

 

Hade tänkt åka till skolan imorse, jag har inte tid att vara borta något mer. Jag kände mig frisk medans jag låg kvar i sängen, men då jag klivit upp och börjat göra mig iordning så blev det bara värre och värre. Fruktansvärt vad dåligt jag mådde, och mår fortfarande dåligt. Tur jag är ledig imorgon så jag får krya på mig inför torsdagen.

 

Nu ska jag se film, Simon lovade det skulle vara en såkallad "Linnéa-film"!
Så jag hoppas på det bästa.






Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag är nu slut. Dagen till ära har jag och Simon bara tagit det lungt och ägnat varenda sekund till varandra. Underbart god mat har vi ätit också, rådjursfilé (vilket är mindre än en kyckling"filé") samt rådjurs-ryggbiff för att fylla ut våra magar. Till det blev det potatisgratäng och kantarellsås. Rådjuret smälte i munnen, så mört var det.

Nu ska vi myyysa, god natt!

Fullt upp.

I helgen kommer ni inte höra mycket från mig, imorgon går jag skola och åker direkt efter det och jobbar.. Lördagen kommer jag också att tillbringa på jobbet, hela dagen. Då menar jag så gott som hela dagen! Från tio på morgonen och ända fram mot natten. Pubkväll  är det som gäller. På söndag ses vi i igen. Får jag klaga och säga att jag är väldigt opeppad på helgen? Ja det får jag, uusch vad jobbigt det känns..


PUSS PÅ ER IALLAFALL!

Tjuvstartat..

Jag har tjuvstartat med figuren till en av tårtorna som jag ska ha till uppbaket, det ser ut ungefär såhär:

Kommer även bli lite kavlar, bullar, verktyg osv. Kul grej tycker jag!


Jag lyckades, nästan.

Nu har vi varit ute och busat jag och Charlie, han blev alldeles slut. Nu ligger han och sover nedanför kylskåpet här hemma. Heldäckad, hoho. Självklart fotade jag, som jag lovade. Han är dock som matte sin, inte någon speciell linslus med andra ord. Men några bra bilder fick jag alltid, trots att han knappt var stilla en sekund.

 


Nu jäklar!

Imorgon ska ni få se en hel serie fina bilder på Charlie, jag har planer!! Blev så avundsjuk på alla Marias fina vinterbilder på nya hunden Devil som hon har tagit från djurskyddet. Förhoppningsvis blir han kvar i Sävar hos Mattias och Maria.
Kameran ligger iallafall på laddning här hemma, nu är det bara att hålla tummarna på att det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag.

Isabella fyller 1 år.

Grattis Isabella, 1 år idag!! Eller ja, igår. Det firades självklart med gormetmat från ica för tio spänn, torkade (luktar fruktansvärt illa) fiskar och en liten råtta!

 

Hon känner sig gammal.

 

Varning för frätande lukt, typ.


Panik, panik, PAAANIK!!!

Fan fan fan!! Nu blir jag väll avstängd från blogg.se, men.. FAN! Nu har jag missat två skoldagar i rad bara för att jag mått lite dåligt, men det är inte så konstigt. Vad håller jag på med egentligen? Jag går och lägger mig sent på kvällen trots att jag vet att jag ska upp vid sju på morgonen. Sedan sover jag då jag kommer hem dagen efter, missar därför att äta middag. Blir hungrig på kvällen och trycker i mig något som är allt annat än nyttigt. För övrigt så har jag varit dålig med frukosten senaste tiden också, observera att jag är ett riktigt frukostfreak. Brukar vanligtvis inte klara mig många timmar utan något i magen.

Panik!! Så mycket kvar i skolan, ungefär sex veckor kvar. Hur ska jag hinna?

Studentklänning.

Nu är den beställd, men kan inte lova något. Passar den så passar den, om inte.. Ja då skickas den tillbaka. But still, längtar som tusan på att få hem den och pröva!!

Tacos och myskväll.

Varför skriver jag detta nu? Den frågan får faktiskt inget svar.
Igår var Maria och Mattias hit en sväng och vi åt tacos tillsammans. Det var hur gott som hellst, och med så trevligt sällskap blir det om möjligt ännu godare.
De stannade kvar en bit in på kvällskvisten, vi (eller ja, åtmistonde jag och Maria) kikade in lite fina kläder på internet. Tittade på lyxfällan gjorde vi också, och pratade en massa skit!

Jag tror jag har hittat en studentklänning föressten, wiiiie!

Handkrämer.

Då man är i bageriet (som idag) så tvättar man händerna oftare än vanligt.. Vilket jag gjorde även idag, det ledde till att mina händer började spricka upp och blev väldigt torr. Det gör ont! Därför drog jag en sväng in på apoteket och införskaffade mig inte en handkräm, utan TVÅ!

Garanterat onödigt att ha båda.
Men apotekaren sa.. (Klart hon sa, hon vill väll sälja?)


Färgat håret.

Jag färgade håret inatt, mami tyckte det var lite sent att börja med det strax efter tolv en tisdagkväll.. Men, det tyckte inte jag! Inte Simon heller hoppas jag eftersom han också var på. Han är duktig den pojken, jag är jättenöjd måste jag säga.

Jag försökte iallafall få en bra bild..
Måste nog göra ett försök med min "riktiga" kamera sedan,
gäller bara att ta tummen ur röven och ladda den.

Mamma + shopping =

Åh vad skönt, tydligen hade vi ingen svenska idag vilket betyder att vi var helt lediga. Vilken himla tur för mig att jag stannade hemma. Dessutom är vi lediga imorgon också, är inte det helt underbart? Jag och mamma har iallafall shoppat lite idag.. Fick mest (eller bara skulle jag vilja säga) med mig basic-stuff hem. Två stycken svart/vit-randiga toppar, en svart bh och ett par svarta tunna handskar. Plus två stycken klädvårdsrullar från clas ohlssons, eller det så kallade gubbdagiset.


Herman.

För att göra Herman behöver du en bit surdeg som du fått av en vän.
När du fått Herman, lägg över honom i en lämpligt stor skål. Lägg även en bakduk på honom.




Gör så här:


Dag 1: Rör om morgon och kväll
Dag 2: Rör om morgon och kväll
Dag 3: Rör om morgon och kväll
Dag 4: Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjölk, 2 dl mjöl och 2.5 dl strösocker.
Dag 5: Rör om morgon och kväll
Dag 6: Rör om morgon och kväll
Dag 7: Rör om morgon och kväll
Dag 8: Rör om morgon och kväll
Dag 9: Nu är Herman hungrig igen, mata honom idag med 2 dl mjölk, 2 dl mjöl och 2.5 dl strösocker igen. Efter att du har matat honom ska du dela upp Herman i fem lika stora delar och dela ut honom till fyra av dina vänner. En del behåller du självklart själv. Om du vill göra i långpanna måste du spara 2 delar av Herman.

Dag 10
: Efter en omtumlande dag nio är Herman hungrig igen. Idag vill han ha;
1 dl olja
2.5 dl socker
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
3 ägg
2 rivna äpplen
100 g hackad choklad (här går det bra att exprimentera, testa tex daimkulor eller vit choklad)
100 g hackade nötter

Låt honom nu basta i en smord ugnsform i 170 grader, ungefär en timma.



Efter många om och men..

..så har jag skaffat mig en sådan där webcam. Jag tror att jag är sist på denna jord med denna pryl? Jag kan knappast vara sämre än någon annan, eller hur?


Klicka på bilden för att förstora.


Slut på helgen.

Halloj!
Nu är jag tillbaka efter en helg i buschen, har varit och jobbat och hälsat på hemma. Två flugor i en smäll! Det känns skönt att vara tillbaka i stan igen, har saknat min soffa. Och ja, min dator lite också kanske. Och Simon och vår dusch och min säng och ja.. ALLT!

Skolan idag gick bra. Synd (eller tur kanske man ska säga) att vi bara hade en lektion, kändes lite sådär att ha klivit upp 06.30 för en enda lektion. Meen, sånt är livet. Var ändå tvungen att skjutsa min kära mor upp på sjukhuset.. Hon ska föresten bo här ända tills på onsdag, spännande.

Vilken vecka detta kommer bli.
Kalligrafi idag, svenska imorgon och ledig på onsdag. Great!

RSS 2.0