I Storhult.

Är lite avundsjuk på Sofia. Hon bor i hus ute på vichan. Tillsammans med sin sambo och deras underbart charmiga lille Vilgot. De har både hund och katt. De har varandra. Vilgot har både sin mamma och pappa, de är så fin med honom båda två. Det lyser verkligen från alla tre, av kärlek. Det är vackert. Lägger upp lite mer bilder från helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mysigt.


Duktig tjej.

 
 
 
 
 

Dop i Malå.

Helgen tillbringades i Malå för dop. Trevligt att träffa Sofia och Vilgot igen. Ett riktigt litet charmtroll. Hoppas på fler trippar upp, blir roligt då de små blir lite äldre också. 


Sommaren i city.

Idag tog vi verkligen sovmorgon jag och Vilhelmina. Halv tolv klev vi ur sängen. Ändå har vi hunnit tvätta, städa undan, packat, ätit mat och träffat hennes pappa. Nu blir en sväng ned på stan och kika (höra!?) om det är nå bra musik.


Misskött mig.

Jag tror visst att jag misskött mig en del på jobbet i Juni månad. Frånvarotiden lyser med sin närvaro minsann. Hoppsan sa, så det kan gå.


Bara en sak som fattas.

Blev ännu en dag på stan för mig och Vilhelmina. Inget vansinighetsköp idag heller. Dock vet jag en hel del jag ska köpa när pengarna behagar att dyka upp på kontot. Lite överdelar, hårfärg, en bok till Vilhelmina och lite småsaker hem.


Picures.

Tänkte ladda upp några bilder från igår när Sanna, Idah och Malin var här. Så, här kommer de!
 
 
 
 
Känner hon en spark i Idahs mage tro?
 
 
 

Rubrik?


Måndagsmys.

Idag har vi verkligen levt loppan jag och Vilhelmina. Startade dagen tillsammans med världens gladaste bebis. Strax innan lunch åkte vi ned på stan tillsammans med gudmor och hennes bror Erik. Fönstershoppade lite och åt en smörgås med kikärtsröra på Café Station. Sedan blev vi bortbjudna på middag hos Marias farmor, mysigt! Raska takter hem för att ta emot besök av finaste Sanna, Idah och Malin. Så många famnar, så mycket kärlek som lillan fått idag. Hon kommer nog bli en liten diva Vilhelmina.


En ny dag.

Med nya bekymmer? Nej, idag tänker jag lägga alla bekymmer åt sidan och bara vara. Tillsammans med den person jag älskar allra mest. Ikväll får vi dessutom finbesök. Nu, umgås med världens gladaste unge som ligger här med mungiporna uppe vid öronen samtidigt som hon sprattlar som ett tok och jollrar lite smått. Många gånger när jag tittar på Vilhelmina får jag ett sådant pirr i magen, ett pirr av kärlek. Vad jag älskar denna underbara unge. Vilken känsla.


Jag har det bästa.

Jag erkänner att jag tycker det är jobbigt. Vem skulle inte tycka det föresten? Att se den man en gång trodde man skulle bilda en familj tillsammans med, göra det med någon annan. Det gör ont. Det är inte just personen i fråga som jag känner någon längtan eller sorg över. Utan över hur livet blivit för oss alla. Det jag fick uppleva ensam kommer de att uppleva tillsammans.

 

Men som någon sa till mig, att jag ska lägga min fokus på det jag redan har för jag har ju det allra bästa. Det är sant, jag har det absolut bästa och det kan ingen ta ifrån mig. Jag har Vilhelmina.


Dagen som vart.

Nu lägger jag in handduken för idag. En bra dag. Vi har tillbringat den tillsammans med Louise. Blev även bestämt att vi åker till Malå redan på Torsdag, för att stanna tills lille Vilgot ska döpas på Lördagen. Blir kul!


Sunny day!

Nu blir det promenad ned på Coop, Myrorna och Barnens hus tillsammans med min fina Louise.

 


Myror i baken?

Jag har ingen ro i kroppen numera. Myror i baken minst sagt. Måste hålla igång hela tiden. När Vilhelmina väl sover har jag ingen ro att sätta mig ned och bara vara. Så var jag inte förut. Inte i samma utsträckning iallafall. Det ska städas, det ska diskas, rensas i skåp, rensa förråd, diskas, montera.. Ja, allt för att ha något att göra! Någon som känner igen sig?


Bada i en skål.

Det är inte alla som har badat i en skål. Man tager vad man haver helt enkelt, hos mormor förra veckan.
 
 
 

Tipsad eller lurad?

Maria har lurat på mig en app till iphonen, eller tipsat mig om. Det återstår att se. Måste erkänna att den har en rätt kul funktion som delar upp bilden i flera delar. Så här:


Mycket känslor.

Nu har jag avreagerat mig. Vart ute och sprungit med barnvagnen, samt promenerat i väldigt rask takt. Sammanlagt tre och en halv timma. Jag känner redan nu att träningsvärken inte är allt för långt bort. Skönt att känna att man gjort något. Noll kondition dock. Vilhelmina hänger bara med på ett hörn (ett rätt stort hörn), som vanligt. Min alldeles egna lilla chef, idag fick vi stanna mitt i löpturen för lite käk.


Acceptera och gå vidare.

Hur mycket ska man ta? Jag orkar inte ta mer nu. Jag klarar mig bra själv, även om det är tungt ibland. Aldrig hade jag trott att det skulle bli så här. Hur ska jag någonsin kunna förlåta? Egentligen behöver jag inte det. Det är nog bara att acceptera, gå vidare och fokusera på annat. Jag har blivit trampad på allt för många gånger nu, jag tänker inte leva i en rosa bubbla och låtsas som inget. Det jag fick bekräftat idag var verkligen droppen! Jag har blivit anklagad att bete mig illa, och att jag ska tänka till. Tänka till? Tänk er in i min situation.

 

Men jag är stark, jag bryr mig mindre nu. Åtminstone intalar jag mig själv det. Det jag har gått igenom, det har stärkt mig. Jag slutar aldrig förvånas hur respektlöst en människa kan bli behandlad. Jag kan inte förstå hur man kan göra ett sådant val? I framtiden hade jag förstått, men nu? Det enda jag vill är att Vilhelmina ska få sin tid. Att tiden ska räcka till.


Stadsbesök.

Blev inget inhandlat förutom en laxsallad på Waynes. Så här mysigt hade vi iallafall i regnet, båda två fick plats under min rock.


Staden i vädret.

Nu ska vi ta oss ned på stan i vädret. Louise ska bara ta en dusch så åker vi sedan. Har sjuttio spänn på kortet, kommer säkert hitta massor bara därför. Vore väll tokigt ifall jag skulle måsta snylta från e-spar?


Dunder och brak.

Vädret är crazy. Jag sitter som förstelnad. Hatar åskan, förstår inte hur man kan tycka den är mysig. Nu skulle jag haft en karl, minsann!


Pasta Bolognese.

Idag har varit en mindre produktiv dag. Maria spillde kaffe på min vita duk, vilket var himla bra. Hör och häpna, men då fick jag en anledning att tvätta bort tvätten som samlats på hög. Sedan har jag hunnit tillagat en pasta Bolognese, eller man andra ord en helt vanlig spaghetti och köttfärsås. Det sista låter dock inte lika proffsigt, så vi använder det förstnämnda?


Min skatt.

 
 

Första bilderna.

Ångrar inte för en sekund nu i efterhand att jag köpte en sysemkamera, trots att en kompakt hade vart enklare att ta med sig överallt. Jag har ju trots allt min iphone också, som någon påminde mig om i kommentarsfältet här på bloggen. Här kommer iallfall de allra första bilderna jag tog med min kamera.
 
 
 
 

God morgon.

Idag har vi sovit bort hela morgonen.. Igen! Vi var upp en sväng en timma imorse och inatt men det räknas nog inte?


Klockor på plats.

Nu hänger även mina klockor på plats, skönt att jag har fått så mycket gjort idag! Nämnde jag att jag burit ned julsakerna m.m. i förådet också? JULSAKER! Ett tag tänkte jag att det inte var lönt att bära ned dem, de ska ju ändå snart upp igen.


Mobil på plats.

Produktiv dag idag, nu hänger cirkusmobilen från IKEA på plats. Inköpt för x antal veckor (läs månader) sedan. Perfekt nu då min skatt börjat titta lite mer och intressera sig för just sådant.


Bärsele.

Minst sagt ett bra uppfinning. Måste ha varit en ensamstående mamma som uppfann detta fantastiska hjälpmedel! Kan man säga så? Hjälpmedel.. Ja, det kan man nog. För det är just vad det är, ett hjälpmedel. Jag kan ha henne nära samtidigt som jag har händerna fria till annat. Fiffigt.


Dagens bebis.

Så här ser älskling ut idag, sjalen (dregglisen) fick vi på bb. Faktiskt rätt chick!


Måndags update.

Idag har vi vart ute och vandrat i fyra timmar, FYRA timmar! Klev upp elva gjorde vi också, denna dag kändes otroligt kort. Till middag blev det ugnsgrillad kycklingfilé med rostad färskpotatis, wookgrönsaker och en fräsch sommarsallad. Dagen har tillbringats med bästa Maria. Det var en snabb update om min dag. Hoppas ni haft en lika underbar dag som jag.


Borta bra men hemma.. vadå?

Strax innan sex denna eftermiddag anlände vi till Sunnansjönäs. Tänkte egentligen bara berätta att jag lever, som att ni skulle bry er. Jag menar det egentligen inte, har bara en sådan dag idag. Kände halvvägs hem hur paniken växte sig allt starkare. Jag ville inte hem. Jag ville inte hem till eländet.
 
Jag hade egentligen kunnat stanna resten av sommaren. Inte av den anledningen att jag stormtrivdes i mormors lägenhet, utan för att slippa komma hem. Slippa komma hem till ovissheten om vardagen här hemma. Slippa komma hem till det som får mig att tvivla på mig själv. Vad gör jag för fel? Hur många gånger ska jag förlåta och låta det vara, gå vidare? Jag vill det bästa, men jag vet inte ens vad det bästa är. Känns rätt världelöst, om jag ska vara ärlig. Just nu är det dels jag som lider, i framtiden kan det vara någon annan. Det gör ont då jag tänker på det, men det är faktum. 

Moster Alma.

Det tar på krafterna att vara både moster och faster, tycker Alma. Över en natt så blev hon gammal som gatan.  Tungt är nog bara förnamnet.

 

 

 


Mot Shervilleskogen!

Nu rullar vi. Jag ville ta mig iväg tidigare, men en del här är så seg. Det är inte jag. Inte Vilhelmina heller, hon bara hänger med på ett hörn. Hur som helst, nu rullat vi som sagt! :)


En dag på stan.

Tre timmar blev det i stan idag. Känns faktiskt lite konstigt att säga stan om Bollnäs. Mamma och Alma slog på stort, de hade stora påsar med sig hem. Jag nöjde mig med en jättefin långklänning från Lindex. Eller ok, hade gärna shoppat massor om plånboken tillåtit. Vi kom dessutom lagom till en uppvisning av veteranmopeder, bara så där! Det var otippat men roligt.


Fredag den 13:e.

Idag är det Fredag den 13:e. Det enda som är annorlunda är att idag klev vi upp en sväng redan klockan sju. Så hann jag heller inte sminka mig klart innan Vilhelmina blev hungrig. Nu blir det sminka klart och fika. Sedan shopping.


Sover?

Det blir tidigare och tidigare sömn för oss (peppar peppar, ta i trä), skönt! Mellan ett och två har varit lite väl sent. Jobbigt med griniga kvällar, hoppas hoppas hoppas att det funkar nu med att utesluta mjölk ur min kost. Tycker verkligen synd om er som inte tål mjölk, det är mjölk i typ... ..ALLT!?


Vilken toppendag.

Vilken dag vi haft, jag och Vilhelmina. Blev en sväng ut till Edsbyn och Lillbo. Först en sväng hem till Emma och se hur hon bor, hon hade verkligen jättefint hemma. Fika mjölkfri kladdkaka, glass och jordgubbar hann vi med också. Efter mys hemma i Emmas tvåa på skidan så åkte vi ut till Lillbo och min mormors gamla hus där vi alltid varit som små, varenda sommarlov tillbringade vi där ute. Kul att det numera är liv och rörelse på gården och djur i varje vrå ungefär. Gården renoveras och används. Av världens gulligaste par dessutom. Man känner sig alltid välkommen att hälsa på, kunde inte ha blivit bättre köpare. Åh, en dag full av nostalgi. Älskar det!


Fångad på bild.


Det blev system.

Det blev en systemkamera ändå. Nu skall här finnas bilder på lillan så vi hinner kolla oss less innan vi är färdiga! Går det? Jag är helnöjd med kameran än så länge iallafall.


Morgontrött unge.

Idag har jag en tjej som tagit sovmorgon. Vi brukar vakna tillsammans klockan nio (vilket nog också kan räknas som sovmorgon för många småbarnsföräldrar), men nu är jag uppe före bebis och klockan är kvart över!


Föresten..

Varför fick lillasyster dessa läppar? Hon behöver inte ens måla dem för att de ska vara så fina, de bara är det. Orättvist är nog rätt ord i detta sammanhang, orättvist.


Kvällens tankar.

Tänk om det bara vore så enkelt. Tänk om man bara kunde tänka på sig själv. Tänk om man bara kunde få gå vidare och lägga det gamla bakom sig. Slippa bli påmind om det titt som tätt. Tänk om man kunde be någon dra åt helvete bara sådär(ursäkta mitt språk), det hade varit så skönt! Efter allt jag fått gå igenom och fått slängt över mig skulle jag vilja göra just det. Synd att det inte är så enkelt. Känner mig trots allt stärkt av det hela. Jag tar mycket med en nypa salt nu. En del får man helt enkelt bara skratta åt.


Kompakt eller system?

Idag hann vi trots allt iväg för lite shopping. Vi hann iallafall med affärerna som ligger lite i utkanten av Bollnäs. Albert och Herbert, Erikshjälpen och Elgiganten. Jag ligger i valet eller kvalet ifall jag ska köpa en kamera eller inte, måste bestämma mig. Lillan blir aldrig så här liten igen. Tanken var att jag skulle köpa en bättre digitalkamera men när jag stod där blev jag sugen på en system, såklart. Vad göra? Lägger jag till tvåtusen har jag lixom en bra systemkamera, det som är synd är att den är stor och klumpig att ha med bara. Hjälp! Vad tycker ni?


Chefen bestämmer.

Tanken var att vi skulle ta oss ut för lite shopping idag! Får se om chefen släpper iväg oss eller om vi blir kvar hos mormor. Chefen (Vilhelmina) har just somnat så kanske, kanske finns det hopp ändå. Håll en tumme för oss.


Dagens Vilhelmina.


För de små.

Fick tips av barnmorskan att jag kunde sluta med mjölkprodukter för att det skulle kunna lindra lillans magont, ifall hon skulle vara överkänslig. Det värsta är att det är mjölkproteinet, vilket betyder att jag inte ens ska äta laktosfria produkter. Men, vad gör man inte för de små? Värt att pröva iallafall.


Intar soffläge.

Nu, efter en toppen dag tillsammans med Emma och familjen gräver jag ned mig i soffan med tidningar och bebis. Mysigt är bara förnamnet.


Stora Bollnäs.

Nu sticker vi ut för nya äventyr. Detta lär bli en helt fantastisk dag. Först lunch med en vän i Bollnäs och ta igen allt vi missat på två? tre? år. Efter det iväg och hälsa på Morbror. Första gången sedan han flyttat. Kan bara sluta bra.


Baconinlindad kycklingfilé.

Söndagsgott idag, idag blev det baconinlindad kycklingfilé med färsk rosmarin. Till det potatissallad, västerbottenpaj och en fräsch sallad.


En sådan dag.

Har en sådan dag idag, en dag då min lilla har magknip och inte alls är nöjd. Hon sitter hos sin mormor nu då jag just tagit en dusch. Verkar som hon somnat för någon sekund? Minut? Timma? Det vet man aldrig. Känner mig ungefär som bilden visar, trött och sliten. Nu, slänga ihop lite mat bestående av kyckling inlindad i bacon och färsk rosmarin.


Söndag morgon.


Mer fötter.

Blivit biten av en bräns, fast börjar tvivla på att det var just det, en bräns. Hela min fot har svullnat upp och är röd och stel (trots att den bet mig längst ut på tån). Under är den till och med lite blå. Någon som vet om detta är farligt?


Komma iväg.

Nu funkar det äntligen att blogga via appen på telefonen. Man får glädjas över det lilla. Perfekt då vi befinner oss femtio mil hemifrån och femtio mil från min dator. Nu kanske jag kan bjuda på ett eller annat inlägg här under veckan. Skönt att komma ifrån verkligheten hemma, är inte alls tillfreds med hur den blivit. Vänner och bekanta undrar hur det går med allt, jag vet inte vad jag ska svara. Jag och Vilhelmina klarar oss fint, vi börjar bli ett bra team.


Första leendet.

Ikväll gjorde hon det, mitt lilla charmtroll. Vi (läs jag) snackade lite skit som vanligt och då, bara sådär, gav hon mig sitt allra första riktiga kontaktleende. Oj, jag ville bara gråta så fint det var.

Spontanbesök Tisdagskväll.

Ikväll fick vi spontanbesök, hur trevligt? Älskar det! Tack Sanna, Idah, Ida och lilla Elsy. Härligt att få höra lite vad som händer i världen egentligen, och såklart umgås med underbara människor.
 
Vilhelmina myser på Idahs gravidmage!
Åh, jag fick känna bebis sparka i magen,
Huuuur mysigt?
 
Nya favoritplatsen.

Hos barnläkaren.

Idag hade lillan besök hos barnläkaren. Allt såg fint ut, som alltid. Det slår mig ibland hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Hela graviditeten var perfekt, förlossningen var perfekt (om än långdragen) och inte slut där.. Jag har en helt perfekt dotter i min famn.

Hon växer med raketfart Vilhelmina. Idag var hon 56 centimeter lång och vägde 4720 gram. Det betyder att hon lagt på sig mer än ett kilo sedan hon föddes, och växt fem centimeter på längden. Hoppas hon inte tänker hålla den här farten, för då lär hon vara tonåring till jul, typ!

Elin Maria Johansson.

 
Vilhelmina har världens snyggaste gudmor.
Ville bara säga det.

Lite bilder.


Galna burgare.

Ikväll lyxades det till med grillade älgburgare med tsatziki och bacon. Helt gaaaalna burgare! Säkert tjugo centimeter höga. Galet, men gott. Fick i mig nästan hela. Skyller på att jag ammar.
 
 
 

Bloggappen.

Hur länge är det tänkt att appen inte ska fungera? Går ju inte lägga upp bilder från telefonen utan att föra över till datorn först. Tummen ned för det. Nu ska jag äta frulle för att sedan bege mig på promenad ned på coop för att köpa blöjor tillsammans med bästa Louise. Jag har hört ryktes om Sagan om ringen-maraton. Awesome!

Drömmer mig bort.

Vi trotsade regnet för att åka ned på stan och kika på crusingen. Hade nästan glömt hur mycket jag älskar det! Bilar, musik och härliga människor. För att inte tala om stämnigen, inget konstigt ifall en främling kommer fram och pratar lite, älskar det! Suget efter att någon gång äga en egen amerikanarel har aldrig vart större. Efter en sådan här kväll kan man inte annat än att vara lycklig. Glömmer alla beskymmer för en stund och bara.. Ler!

RSS 2.0