Drömmer mig bort i vintage.

Skulle jag komma över en hyffsat fräsch och fin retrovagn så är det inte omöjligt att det blir ett köp. De är så himla fina, tänk och strosa omkring i sommar med en sådan kärra. Vi har beställt hem en Emmaljunga Edge Duo Combi, är visserligen nöjd med den också. Det känns som en praktisk vagn, som fungerar i alla väder. Hade inte varit helt fel att ha en retrovagn att cruisa med i sommar dock. En vagn att visa upp, lite grann som en jäkligt fin bil ni vet.




Café Göteborg.

Café Göteborg som ligger alldeles vid gamla fängelset här i Umeå är helt klart min favorit. Har ni inte vart där? Vad väntar ni på? Maten där klår all cafémat i stan, om man frågar mig. Jag älskar att de vågar ta ut svängarna lite, att de vågar blanda färska frukter med sallader och varma toasts. Att feta osten och de svarta oliverna är helt fantastisk där gör inte saken sämre. Jag har tappat räkningen över antal besök, jag är helt klart en stammis. Ska man äta lunch ute, eller en lättare middag är det alltid Göteborg som gäller. Då slipper man fundera så mycket.

Idag efter träningen fick jag skjuts av Christopher ned på Trafikverket. Ni förstår säkert vad jag gjorde där, nu är alltså proven bokade. Förhoppningsvis har jag körkortet innan resan ned på Ikea, säger inte så mycket mer än så tror jag. Blev lite nervös efter att proven bokats, ett besök på Café Göteborg lugnade nerverna.


Skulle fota maten, men jag var på tok för ivrig (läs hungrig).


Att bli mer egoistiskt?

Dagar kommer och dagar går, mina tankar gör ett varv runt jordklotet och en tripp upp till månen då och då. Ändå vet jag ingenting. Jag vet inte hur framtiden kommer bli. Jag vet inte vad jag vill. Jag har nog alltid varit lite rädd för att vara ensam, men den rädslan har jag nog kommit över. Inte som att att jag är ute efter någon att dela mitt liv med för tillfället, eller ute och raggar för den delen heller. Klart att jag saknar att ha någon där, nästan så det gör ont en del gånger. Någon som är där när man kommer hem, någon som spontant kommer och kramar om en då man lagar mat och viskar i ens öra att "jag älskar dig". Jag försöker vara stark, ensam är stark sägs det. Jag tror minsann att jag klarar det här ensam, eller med stöd från min familj och mina vänner. Jag kommer en dag att hitta min prins, det är jag helt säker på.

Jag har också kommit fram till att jag måste tänka mer på mig själv och mindre på vad andra ska tycka och tänka om mina beslut. Just nu och i framtiden är det trots allt viktigtast att jag känner mig trygg, jag tror att det är viktig del för att skapa en trygg miljö för kotten också. Är mamma glad, blir kotten glad. Tar det en vecka för mig att känna mig trygg i rollen som mamma så vore det toppen, men tar det månader så är det så. Jag tänker inte stressa för någon annans skull. Att pappan till barnet dessutom valt att stötta och också finnas med i barnets liv är helt fantastiskt. Vi har det himla bra egentligen, jag tänker kämpa för min kotte.


Ge mig lite ledighet.

Idag är ingen bra dag. Känner mig allmänt slut och känner att lite ledighet inte hade skadat det minsta. Mina fogar skriker efter vila. Ok, nu överdrev jag kanske en gnutta men visst känner jag av dem. Verkar omöjligt att byta bort helgen, jag som hade hoppats på lite långledigt.. Blir nog bara Onsdag, Torsdag och Fredag (Fredag om jag har tur).

Magen behöver också vila, oj vad det spänner. Och värre lär det väll bli då kotten blir ännu större?

.


God natt mina vänner.

Blev en timma extra på jobbet idag. Ligger i sängen och varvar ner, vilket gick i en himla fart idag. Känner redan att ögonlocken blir tyngre, så tänker snart avsluta en av de sista dagarna i februari med ett leende på läpparna. Idag har varit en bra dag. Kotten har haft en aktiv dag, vilket känns helt underbart även om jag har lite svårt att avgöra hennes dygnsrytm en sådan dag. Hoppas vi kan sova gott tillsammans inatt, det behövs verkligen. Känner en längtan inför det som komma skall, en längan efter mina alldeles egna kotte. En längtan efter att ha en liten att mysa med om dagarna. En längtan efter att få bygga bo, jag vill börja inreda. NU! 26 dagar kvar till Ikea!!

Skänker även en tanke till min allra bästa vän ikväll. Saknar dig.



V.i.p. kund, inte illa?

Var in och fixade naglarna idag, och vet ni? Jag körde wild and crazy med mörgråa tippar och lite fina dekorationer. Är faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Tack åter igen Johanna på Nail and skin care. Tydligen har de höjt priserna efter nyår med en hundring ungefär. Jag går in under v.i.p. kunder dock, hur underbart? Känner mig lite speciell, blink, blink. Vilket betyder att jag behåller samma pris som förut.


De gamla naglarna, slitna och målade i ett desperat försök
att se någorlunda fräsch ut.


Dagens finfina naglar, tack Johanna!


Vecka tjugosju.

Igår gick vi in i vecka tjugosju jag och kotten. Tiden flyger iväg, jag har planerat att jobba i åtta veckor till. Det betyder fyra jobbarhelger kvar, det är ingenting. En fis i rymden typ. Kotten växer med raketfart (vi kan väll lika gärna fortsätta på rymdtemat då vi ändå börjat), vilket betyder att magen också växer. Känns faktiskt kul att höra kommentarer som "nu börjar det hända något" och "nu börjar det ju synas på riktigt", som jag har väntat på det. Jag tror det kommer att gå fort nu, snart har jag den där bomben till mage, den  där magen som man hinner bli less på. Om än det känns som en omöjlighet just nu. Less? På det här? Skulle vara kliandet på magen då huden töjs isåfall, men lite babyolja på det och vi är som redo att möta världen igen.





Jag gör Iksu osäkert.

Idag var jag på gymmet och körde ett pass på crosstrainern, precis som i fredags. Det är så skönt att träna, få rensa tankarna lite. Träning är en del av mitt liv som jag faktiskt tycker väldigt mycket om, har bara blivit bortprioriterat senaste tiden. Varför vet jag egentligen inte? Man känner sig frisk i både kropp och själ efter ett riktigt lyckat träningspass. Synd att gymmet jag tränar på ligger på andra sidan stan bara, men då det bara är det bästa som duger är det inte mycket att göra åt. Skämt och sido, gratis är gott. Eller nästan gratis har vi träningskort på iksu via jobbet. Tror vi betalade runt sex- eller sju-hundra kronor för ett helt år? Hur bra är inte det? 

Nu är det bestämt, en början på ett gravid-tränings-schema för min del iallafall. Jag och Christopher kör numera Söndagar som träningsdag, även varanann Onsdag. Blir troligen oftare också. Lättare att ta sig för att träna då man inte behöver ta bussen tvärs genom hela stan. Känns bra också att vi får någon timma i veckan att prata om hur saker och ting ska bli, och kanske en del tankar som konstant snurrar. Jag tror att det är viktigt att försöka hålla vänskapen vid liv, känns som en viktig del för att jag ska känna mig trygg i det hela sedan också.

En hundradels sekund.

En hundadels sekund är det enda som krävs och allt hade kunnat se annorlunda ut. Det gör så ont i hela mig då jag tänker på hur det hade kunnat bli. Det gör så ont i hela mig att jag inte är hos dig nu. Det gör så ont att jag är rädd för vad jag skulle möta. Jag är rädd att möta en person jag inte känner igen. Den starka personen med så mycket kärlek i sig att det skulle kunna koka över och rinna utanför. Jag vill så gärna finnas hos dig som många gånger förut. Jag vill att du ska veta att jag alltid finns där, oavsett. Jag vet att du redan har för dig värdefulla personer hos dig, vilket känns bra. Jag älskar dig.


Tungt.

Jag har inte glömt bort bloggen. Det lovar jag er. Har hänt en del som tar upp både energi, tankar och fokus just nu bara. Mycket tankar som snurrar runt just det som hänt, vad kunde jag har gjort annorlunda? Bara en sådan sak. Jag kommer snart i rätt bana igen, behöver bara lite andrum. Lite svårt att hitta inspiration då tankarna är någon annanstans. Hoppas ni förstår.

Jag älskar dig, kan inte tänka mig hur världen skulle vara utan dig i den.


Avslutar dagen.

Avslutar denna dag med ett klipp på kotten i magen, sen kväll är tiden som jag upplever henne som mest aktiv. Lyckades få med en rejäl spark på film ikväll. Eller var det en rumpa? Jag vet inte riktigt hundra alltså. 


Hur känns det egentligen?

Kommentar från Madde:
Vet inte om du läser Christophers tjej Lisas blogg? Men hur reagerar du på att hon skriver "Känns oerhört spännande att få bli plast mamma, att mysa med en liten, att ta hand om en skruttis"?

Hej Madde!
Måste ersänna att det är blandade känslor, detta var ju inte hur jag tänkte att allt skulle bli då jag och Christopher faktiskt planerade att skaffa barn. Min tanke var att det skulle vara jag, Christopher och kotten. Inte att någon annan skulle "dela" mammarollen med mig, även om jag kommer att vara noga med att jag är mamma och Lisa är Lisa, det känns oerhört viktigt för mig. Jag vill ju vara den som kotten ser upp till, vara den som är med henne varenda dag, nattar henne om kvällarna, torkar hennes tårar då saker känns tungt. Jag vill vara den enda för kotten (förutom pappan). Fast det viktigtigaste just nu är egentligen att kotten får det bra. Ska man se det från den synvinkeln känns det bra att Christophers flickvän faktiskt accepterat detta och tycker att det ska bli spännande.

Däremot att någon annan får höra de orden jag borde få höra, och de orden jag hade behövt höra i min sits där jag faktiskt väntar barn och ska bli mamma för allra första gången i mitt liv känns nästan tyngst. Att de tillsammans ska bli bra föräldrar, jag då? Det känns lite som att de bildar en familj tillsammams medans jag gör det ensam. Jag har lite svårt att beskriva mina känslor, men jag hoppas du fått svar på din fråga.


En helt vanlig torsdag.

För att kompensera ut mina två nätter med lite sömn så slog jag inatt på stort, tydligen. Somnade strax innan tolv igår och klev upp runt tolv imorse. Känner mig lagomt utvilad. Så därför tänker jag ta denna dag med storm. Blir att jobba hela kvällen. Sedan får vi se om jag kanske får sällskap ikväll, vore inte helt fel isåfall. Och imorgon kära vänner, då är det löööööning! Hörs senare.







Kyckling & pesto-sallad.

Dagens middag ägde rum runt åtta ikväll, gårdagen var likadan. En dålig vana som håller på att träda i kraft? Jag hoppas inte det. Avnjöt iallafall en kykling pesto sallad till middag ikväll, hemmalagad givetvis. Har blitt lite smått försälskad i just den sallad (kyckling pesto) som görs i vårt kallkök på Maxi. Jag adderade en massa godsaker på min egna, så min får faktiskt snäppet högre betyg. Mums!




När jag bara rullar fram.

Ovanligt seg onsdag idag. Blev sent inatt, inte för att jag klagar över det. Fick en massa kvalitetstid med darling, och det tackar man inte nej till. Fick till och med hämtning från jobbet och en sen middag på Göteborgs, hur underbart? Klockan tre slog jag igen ögonen med ett nästan färdigskrivet blogginlägg framför näsan, men det blev aldrig sparat. Klockan ringde halv åtta, det blev inte många timmars sömn. Men jag är glad ändå!

I sin blogg kallar Maria mig för tjockis, kan inte riktigt förstå vad hon menar? Skämt och sido, det känns verkligen att jag blir större, och vet ni? Jag älskar det. Visst, jag har en del noja över att gå upp massor i vikt som jag sedan kommer att få kämpa med, men vem har inte det? Visst, jag har fått en minimal dubbelhaka och den upskattas inte för fem öre. Det jag egentligen ville komma till var att det är helt normalt att lägga på dig en del under graviditen, trots allt. Jag är helt säker på att det kommer att vara värt de där extra kilona.

Jag älskar verkligen min mage nu, jag älskar att ligga och mysa med magen. Det är så otroligt att det faktiskt växer ett liv där inne, en person till och med. En helt ny människa med sin egna personlighet håller på att formas där inne, i MIN mage. Jag längtar så efter att få se vem du är. Längtar efter att få överösa dig med kärlek. Längar efter att få snosa dig i håret och pussa dina små fötter. Listan kan göras oändlig.



Semlor och pannkakor.

Nu sitter jag som många andra dagar på bussen på väg till jobbet. Blir en sådan lagom lång dag idag då jag slutar halv åtta ikväll, sedan blir det förhoppningsvis att träffa finaste <3 Det är lika fint väder ute idag, vilket får mig att hoppas lite att hela Maxi skulle ha rasat ihop så vi alla fick vara ledig och njuta av vädret. Fast det hoppas jag såklart inte egentligen, vad ska jag då göra om dagarna? Agera byggare? Bygga upp stället med bara mina händer som verktyg? Det ni, det vore allt något.

Dessutom är det semledagen idag, hoppas inte semlorna är slut då jag går hem, finns en viss risk. OCH det är internationella pannkaksdagen idag. Det bästa ur två världar? Måste vara bästa dagen på året?

.


Pasta alá Linnéa.

Vilken himla klitchig rubrik det blev med alla fina é, tycker ni inte det? Dagen idag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men se så bra det gick iallafall. Maria ställde in och promenaden jag skulle gå blev inte av. Blev istället bussen ned på Ohlssons för att köpa gardiner, och bussen hem. Däremot har jag hunnit städa och fixa lite här hemma, bytt handtag på garderoberna i sovrummet, hängt upp "dagen" igen, tvättat kläder och tvättat mina sminkborstar.

Till middag blev det färsk spenatpasta med bacon, soltorkade tomater, rödlök, zucchini, champinjoner och spenat. Toppat med färsk ruccolasallad och feta ost. Måste bara säga det, jag kan det här med mat (då jag tar mig tid för det). Förstår inte varför jag är singel?




Suget och längtan efter livet.

God morgon alla fina. Njuter av min lediga dag idag, inte ens personen som stal min tvättid nu på morgonen kan förstöra dagen. Idag känns det bra i både kropp och själ, inte många timmar kvar nu innan jag får träffa min underbara Maria. Det var på tok för länge sedan, trots att vi bor så nära. Två kilometer? Det som står närmast på schemat är lite smink i nyllet, sedan en promenad i det underbara vädret. Tänkte ta en kik in på barnens hus, och Ohlssons tyger. Börjar vara lagom less på julgardinerna som hänger inne i sovrummet.

Suget efter att fixa här hemma har aldrig vart större, jag vill att allt ska vara klart helst igår. Samtidigt som jag känner att jag borde vänta lite. Det är mycket man borde i och för sig, men jag tror att jag kommer att längta ihjäl mig om jag börjar redan nu. Fast samtitigt är det bara tretton hela veckor kvar. Jag skulle nog vilja sätta (bara) inom en parantes föressten. Det är alldeles för länge. Jag kände kottens fosterrörelser rätt tidigt, kände första sparkarna redan i slutet av vecka 17. Har alltså känt det lilla livet i åtta hela veckor. Åtta helt fantastiska veckor. Men längtan blir större allt eftersom sparkarna blir kraftigare. Igår buktade magen ut på två ställen samtidigt, en bula på varje sida magen. Stor tjej? (kille?)



"Fånga dagen" ska det egentligen stå ovanför min säng,
men dagen har trillat bakom sängen. Vart tog dagen egentligen
vägen kan man fråga sig? Höhö, det var lågt. Jag vet.


Nattvaka.

Tänkte bjuda på ett litet klipp från i måndags, jag och kotten firade in alla hjärtans dag med lite mys. Fosterrörelserna är nog en av de bästa sakerna med graviditeten, då den lille gör sig påmind om att hon faktiskt finns där inne.


Lördagmorgon.

Kotten har två dagar i raden vaknat runt sjusnåret och väckt mamma med att göra uppror och sprattla som ett tok därinne. Man kan ju bara hoppas på att det blir en vana sedan, klockan sju är ju ändå en rimlig tid att kliva upp på morgonen kan jag tycka. Åh vad jag längtar efter min lilla skatt.

Har spenderat morgonen med att äta en riktigt god frukost bestående av en massa frukt, turkisk yoghurt, fullkornsflingor och blåbär. Har också hunnit tilllaga chili con carne i en mängd som skulle räcka till en hel armé och gjort mig redo för dagens arbetspass. Skönt att det bara varar i sex timmar. Skulle det "råka" bli någon timma till klagar jag inte. Nu måste jag spriiinga, hörs ikväll kära vänner.




Ibland brister det.

Som jag skrev tidigare, jag var inte hundra redo. Inte redo att träffa Christophers flickvän. Ni får inte missförstå mig. Lisa verkar vara en underbar tjej, önskar jag själv var lite mer så. De passar bra tillsammans och verkar lyckliga trots omständigheterna. Jag är såklart glad för hans skull, men samtidigt känns det så jobbigt. Eller ikväll är jobbigt bara förnamnet. Det är så många frågetecken, det är så många frågor jag skulle vilja ha svar på. Svar som jag aldrig kommer att få. Tårar som diskret söker dig ner efter kinderna.

När det tog slut mellan mig och Christopher trodde (läs hoppades) jag ändå att vi tillsammans skulle växa in i våra nya roller och stötta varandra. Att vi kanske en dag ändå kände oss så pass trygg i situaionen att vi kunde uppleva kottens första tid tillsammans. Vem vet? Kanske vi till och med skulle hitta tillbaka till varandra? Kanske var det bara mina hormoner som ställde till? Har insett att så är inte läget. De har varandra, jag har ingen. Jag har ingen varm famn att falla i då jag haft en tung dag, jag har ingen att dela min oro med. Oron över bebisen och det kommande ansvaret.

Jag försöker verkligen vara stark, ikväll brast det. Imorgon känns det garanterat bättre, eller är det bara för att man lägger det åt sidan? I hopp om att inte behöva ta fram det på ett tag? Borde man bearbeta det nu då det känns som tyngst? Åter igen, missförstå mig inte. Jag beskyller ingen över situationen och jag känner inget hat mot någon, det känns bara lite tungt just nu.

Barnmorskan.

Blev lite halvstressigt första delen av denna dag, precis som vanligt med andra ord. Brukar för det mesta sluta med att jag får springa till bussen på morgonen. Denna dag var inget undantag. Man skulle kunna kalla mig lite av en tidsoptimist. Nu ligger jag iallafall och bloggar och njuter av ledigheten idag, det är snöstorm ute så jag kan med gott samvete ligga i min säng och slappa. Ska försöka läsa körskoleboken också, läs försöka.

Dagens barnmorskebesök kan vi också bocka av. Det gick som vanligt, väldigt bra. Alla mina värden såg bra ut och kotten mådde utmärkt så pass att barnmorskan fick sig en spark. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det dock? Idag var premiär att mäta magen också, boet mätte hela 23 centimeter. Hjärtljuden lät fint även de, 140 slag per minut. Bra jobbat kotten!




Växer så det knakar.

En lång dag idag på jobbet. Blir både lunch och middag på bygget, jobbar 10:30-20:30. Det funkar fint, trots att jag egentligen skulle vart ledig. Kotten tjurar lite över det dock, det spänner och jag tror inte jag vill att hon ska växa så mycket mer nu. Fast det vill jag såklart, egentligen.

Ikväll ska vi bara mysa, för imorgon väntar nya äventyr. Det som står på schemat är barnmorskan, lite träning och middag med Christopher (barnets pappa) och hans flickvän. Det sistnämnda vet jag inte om jag egentligen känner mig redo för. Kommer jag någonsin göra det föresten? Fast samtidigt så vill jag att ska fungera på ett sätt som gynnar kotten framförallt. Oss andra också såklart, så det är bara vara stark.


Årets första semla.

Har just avnjutit årets första semla. Den smakade som jag förväntat mig, som en blandning mellan solsken och nyförälskelse. Den var riktigt god, om jag ska ta't på Svenska. Som jag har läntgat sen.




Överös fötterna med kärlek?

I min gravidkallender står det att jag denna vecka ska överösa mina kära fötter med kärlek. Allt jobb de gör, alla mil de går, utan att klaga. Jovars, nog har de gjort ett bra jobb allt. Mina älskade fötter. Svullna har de nog inte blivit ännu, och inte ömma heller. Eller kanske, om jag tänker på´t. Lite ont gör det kanske ändå? Fast i och för sig gör det rätt ont i höfterna också, om jag tänker på det. Och i ljumskarna, och i nacken, och i ryggen. Det jag menar är att om man verkligen känner efter så gör det ont lite här och var. Inte nödvändigtvis riktiga krämpor, utan mest snälla-tyck-lite-synd-om-mig-krämpor. Men alvarligt talat, hur ska jag komma ihåg att ta hand om mina fötter då jag knappt ser dem om dagarna?



Vadå fötter?

Jasså, sådana där.


Älskar vintern!

Ja, ni läste rätt. Stundvis är vintern det bästa och det absolut vackraste som finns. Jag älskar att klä på mig för att ta mig an en promenad i det vita vinterlandskapet. Oj, vad filosofiskt det lät? Min poäng med det hela var i alla fall att berätta hur mycket jag tycker om vintern. En solig vinterdag här uppe i norr, det slår nog det mesta med hästlängder. Ni vet så här lagomt kallt, runt tio minus och klarblå himmel. Finns det något bättre? 

Igår var det just sådant väder, jag var ut med familjens hund på en långpromenad och bara njöt. Jag insåg också hur lycklig och nöjd jag faktiskt är med livet. Visst, mitt liv är väll inte komplett. Det insåg jag också. Jag saknar verkligen någon att dela allt detta underbara med, men det är väll ingen brådska med det. Snart har jag någon att dela det med, någon som alltid kommer finnas där. Någon som jag alltid kommer att finnas där för. Längtan är ett ord som känns otillräckligt i detta sammanhang.






Han var inte så fotogenisk,
eller inte alls om jag ska vara ärlig.


En chans att andas ut, andas in.

Är hem till mina föräldrar i helgen, nu ligger jag utslagen i sängen efter en dag fylld av kärlek, äventyr och en massa gott. Både jag och kotten i magen känner oss rätt nöjda med dagen. Har hunnit åka bob, hör och häpna. Kanske lite vågat med kotten i magen, men vi överlevde. Båda två! Trots att vi var nära att kramas med ett träd. Lillasyster Alma erskände inte försen efteråt att hon tilldelat mig "den farliga bobben". Här tänker vi på de gravida minsann?

Har även hunnit med lite mys med min gudson idag, oj vad tiden går fort. Han har blivit så stor Joshua, och han är verkligen vaken och uppmärksam. Inte länge kvar nu så kommer han nog krypa ifrån morsan och farsan, om inte annat ska jag nog lära honom allt jag kan.. ..huh? Eller kanske inte ska lära honom så mycket hyss föresten, då lär han sin kusin sedan. Det kan sluta mindre bra, för min del alltså.

Byxorna gick inte knäppa, inte ens nästan.

Hoppsan, vad hände?

Jag råkade visst handla lite mera kläder, men hallå? Det är väll självklart att kotten ska äga ett par jeans? Inga converse utan jeans, eller hur? Hon kommer vara snyggast i stan, det är en sak som är säker.





Sockerkick?

Inte för att medvetet tjata ut detta ämne eller så, men här får ni ett videoklipp med kotten igen. Jag misstänker att det kan vara chokladbiten jag åt på bussen hem, för hon är verkligen livlig där inne ikväll. Sockerchock i så låg ålder, kanske inte allt för hälsosamt? Känns bra att veta att hon lever iallafall, ingen kan säga emot där.
 


Morgonstund har guld i mun..

Vaknade med världens handavtryck på magen idag, redan beskyddande mån tro? Förstår dock inte hur jag sovit då jag lyckats med något sådant? Nu ligger vi iallafall här och morgonmyser efter ungefär 9,5 timmars sömn, känner mig utvilad. Kotten med tydligen, för nu är det joga som gäller.


Converse.

För ett tag sedan köpte jag ett par converse till kotten, de är så bedårande de små (läs pyttesmå) skorna. Jag har dem uppställda i bokhyllan tills den dag de skall komma till användning. Det för att jag ska kunna spinka på dem när jag går förbi, klämma lite på dem, drömma mig bort, lukta lite på dem? Haha, det senaste var inte riktigt sanning men alla som känner mig vet att jag har en liten ovana att doppa näsan i både det ena och det andra, typ.. Så det är alltså inte helt omöjligt jag gör det snart också, luktar på skorna alltså.




Halkbanan - Check!

Då var den delen av det nya körkortet ur vägen, känns skönt och samtidigt lite tråkigt. Precis som förra gången så vill man alltid lite till, man önskar att man gasat lite till och sladdat lite till. Man är trots allt ganska försiktig borta på halkbanan, man vill ju inte bli kuggad? Roligt var det iallafall, om möjligt roligare än sist. Härlig grupp och härliga handledare, vilket så klart också gjorde sitt. Jag är nöjd!

Lyckades smyga upp telefonen och ta några bilder också. Så här i efterhand hade jag tagit lite roligare bilder, kanske vänt kameran en gång? Fotat walkitalkien? Haft en hand på ratten åtminstonde som bevis på det hela? Äsch, ni får faktiskt nöja er med dessa bilder för jag tänker inte betala 1900 kronor för att reparera skadan.
 


Nygräddade pannkisar.

Blev så sugen på pannkakor så här till lunch på min lediga dag. Slog på stort och gräddade ett par pannkisar, som jag nu avnjutit med en klick turkiskt yoghurt, hallon och florsocker. Riktigt gott, oj vad jag ska skämma bort kotten i framtiden. Längtar bara efter att ha någon att dela sådana här morgnar (stavning?) med!


Sparkar i vecka 24+2.

Det börjar faktiskt på att synas utanpå magen nu, jag tror faktiskt att lillen kommer att bli en bättre dansare sin mamma. Det krävs inte så mycket om man säger så och hon har ju känslan för det, eller vad säger ni?


Helg och foglossningar.

Nu sitter nog många hemma och har ångest över att den nya veckan snart börjar med jobb och alla måsten, men inte jag. Nej inte jag, för jag tar helg nu. Nu är jag ledig Måndag och Tisdag. Eller på Tisdag har jag tagit ut en semesterdag för jag ska iväg på halkbanan sladda omkring lite. Förhoppningsvis kanske jag ska säga då mitt pass nästan måste komma imorgon för att jag ska kunna åka på tisdag, vi håller en tumme (eller två)! Sedan är det riskettan och barnmorskan som väntar på Torsdag. Plus en kort jobbvecka på tre dagar innan ledig helg. Kommande vecka kommer att gå fort, det gillas mycket.

"De senaste veckorna har livmodern växt upp över naveln och är nu stor som en fotboll. Eventuellt börjar du känna smärtor i bäckenet nu. Bäckenet består av två delar som är sammanfogade i en led som heter symfysen. Den stabilieras av starka ledband eller ligament.
För att göra det lättare för bebisen att ta sig igenom förlossningskanalen producerar kroppen ett hormon som kallas relaxin som luckrar upp ledbanden. Därför blir symfysen rörlig innan och under förlossningen. Detta kan orsaka inflammation och smärta, även kallad foglossning. Smärta kring blygdbenet och i grenen är de vanligaste symtomen."

Jag hade som vart så nöjd över att jag inte haft några besvär eller krämpor. Ska nog sluta ta ut segern i förskott för nog fasen har jag foglossnigar. Har till och från rätt ont i grenen om man kan säga så, och även lite strålande smärta insidan lår och höfter. De senaste har jag bara känt senaste två dagarna. Mestadels idag då jag samlat ihop bollarna i bollhavet på jobbet tillsammans med ungarna. Det blev k a o s (det var dock väldigt kul, alla var himla engagerade).
Får se det positiva i det, nu får jag ju absolut inte bära tungt. Hörde ni det? Jag måste ha hjälp med allt som är för tungt för mina stackars fogar, tralalalala! Om det inte bara är något tillfälligt detta, eller blir det bara värre? Vet inte vad jag hoppas på? Hjälp med allt? Slippa ha ont? Hmmm...




Bjuder på bilder frå förra veckan som jag inte la upp.
Sista tagen lite snett bakifrån, därför magen ser mindre ut.


En seg Söndag.

Idag blev jägarexamen åter igen inställd. (På grund av kyla, pjuuh! -20 grader?) Tack vare underbara kollegor jobbar jag därför kväll idag, då jag fick byta bort min öppning. Tro mig, denna sovmorgon behövdes verkligen mer än någonsin. Känner mig dock rätt mördbultad ändå, och mår rätt illa. Känner mig dessutom rätt klumpig och tjock, men det är väll så det ska vara? Nu; ladda upp med lite frukost och släpa sig iväg mot jobbet.

Bebis sparkar blir allt mer tydliga, tydliga har det varit ett bra tag men nu känner man lixom hela rörelsen och inte bara en liten "poff". Ibland blir jag till och med lite paff, det känns så märkligt men samtidigt så underbart. Att det är på rikigt nu är då en sak som är säker. Sexton veckor kvar, fyra månader. Låter inte det som en evighet?


Imorgon tänkte jag ner på stan och klippa till luggen.
Undrars om man måste boka tid?


Vacker Lördag.

Det är så himla vackert ute, solen lyser och himlen är klar. Visst hade det inte gjort något om det varit någon grad varmare, men samtidigt är det så mysigt då det är just det, kallt. På med hela monderingen och ut i det fina vädret. Mer än gärna, hatar lite att jag jobbar idag. Varför är det aldrig så här fint ute då jag har ledig helg? Suck! Låt mig vara en gnutta negativ.

Kan väll lika gärna fortsätta på det negativa spåret då. Papper, papper och papper. Försäkringskassan med gravidpenning och föräldrapenning, chefen som ska skriva på och det är både det ena och det andra. Moderskapsintyg som inte stämmer. Parkering som ska sägas upp. Särskild postadress som ska ändras. Bla bla bla. Oj, nu skenade detta iväg.


Ha en underbar dag alla fina och ta vara på varandra.


Ensam är stark, eller?

Läsare om Ultraljud nummer två.: Grattis! Alltså är du singel eller har du pojkvän? Du är gravid och på Facebook står det att du är singel, får de som inte riktigt ihop så hur är de?

Fick denna kommentar på bloggen, och jag tänkte faktiskt ägna det ett inlägg här. Svaret på själva frågan är; Ja, jag är singel och ja, det stämmer bra att jag väntar barn. Jag förstår dock inte riktigt hur du menar med att du inte kan få det att gå ihop? Enkelt! Jag är ensamstående mamma, eller blivande mamma. Detta var väll inte mitt drömsenarium och det var inte bilden jag hade av en familj, eller åtminstonde inte bilden av hur jag ville att min egna familj skulle se ut. Men nu är det som det är. Jag får försöka göra det bästa av situationen, även om det ibland kan kännas svårt att veta vad det bästa faktiskt är.

I skrivande stund är jag ändå otroligt tacksam över vad jag har, man får se det så. Jag väntar ett nytt liv till världen, är inte det fantastiskt? Jag är så lycklig, den lille gör sig påmind där inne och jag fäller en liten glädjetår. Visst, en del kvällar (som denna) känner jag mig som världens ensammaste och önskar mer än någonsin att jag hade någon att dela detta med. Med det menar jag som en familj, att man tillsammans växer in i rollen som föräldrar. Detta är ju något nytt för mig, precis som att det är något nytt för honom. Jag hoppas att allt ska lösa sig på ett sätt som känns bra för båda. 

Jag har både familj och vänner som kommer att finnas där för mig vad som än händer, det känns bra. Om jag tänker på det en gång till så är jag faktiskt inte världens ensammaste, snarare tvärtom. Jag har så mycket stöd och kärlek runt om mig att jag nästan är lite bortskämd med just det, kärlek. Det här klarar vi, tillsammans ska vi möta världen. Jag och kotten.


Än ser jag fötterna, men hur länge till mån tro?


Torsdagslasagne.

Då har man just avnjutit en potion lasagne. Prövade ett nytt recept med keso, spenat och morötter (eller recept och recept, inproviserade ihop ett nytt recept efter vad kylskåpet erbjöd) och det blev en riktig gott dessutom. Nu har jag matlådor för fyra dagar på jobbet också, vilket var lite av min tanke med denna middag. Känner mig nöjd, nu ska jag bara städa undan lite här inför helgen så är dagen fulländad. Efter det ska jag försöka njuta av att vara helt ledig en kväll, inga måsten eller någon som förväntar sig något av en. Bara njuuuta!


Vill ni ha receptet? Klart ni vill, här kommer det.
Köttfärssås: 500 gram köttfärs, en gul lök, en vitlök solo, en chilifrukt, tre tomater,
två msk tomatpuré, en dl vatten, två msk fond, oregano, basilka, salt och peppar.
Gör vitsås efter grundrecept och tillsätt västerbottensost, salta och peppra.
Varva i form sedan köttfärssåsen, vitsåsen, färsk bladspenat,
morötter, keso och lasagneplattor.
Värm i ugnen i 225 grader, cirka tjugo minuter.


RSS 2.0