Bakat småkakor.

Ikväll blev det fyra sortes kakor, den sista (skurna pepparkakor) väntar dock i kylen tills imorgon. Ikväll fick vi avnjuta hallongrottor, bondkakor och havrekakor. Det dög gott och väl, för mig iallafall. Efter baket fick det bli en långpromenad, kändes som att det behövdes.. Jag menar, man måste faktiskt provsmaka degen. Eller hur?
Dag tjugoett - Ett annat ögonblick.

Skolavslutningen i nian. Nu var man fri, nu kunde man göra precis det man ville. Efter sommaren skulle man flytta hemifrån. Nu var man redo att ta världen med storm. Fast egentligen var man nog mest rädd. Vad händer nu? Vad händer med alla vänner? Tänk om, och tänk om..

Ett ögonblick i livet, ett steg i processen "att bli vuxen" kanske?


Dag tjugo - Den här månaden.

December månad har gått fruktansvärt fort. Poff så var det bara fyra dagar kvar till julafton, jag fattar ingenting? December har ändå varit en bra månad, jag har hållt igång med träningen och tappat några kilo. Jag har köpt alla julklapparna utan att behöva stressa. Jag har bokat tid för min tatuering. Haft mycket kvalitetstid med vänner och familj, mest vänner dock. Jag har haft tid med en mycket saknad tjej!

Vad mer kan man egentligen begära av December månad?

Katten har dock gått mig på nerverna, är måttligt sugen på att låna ut henne till mor och far. Hon må vara söt, men en djävul gömmer sig på insidan. Allt hon inte får göra, gör hon. Allt hon får och borde göra, det är trist. Precis som..  precis som... Vem som hellst egentligen? Suck.

Ser ni inte i blicken? Ser ni inte vilka planer kattjäveln smider?


Dag nitton - Detta ångrar jag.

Jag tänker faktiskt vara fräck och hoppa över denna.
Ni får glädjas åt det ni har, inte sörja det ni saknar!! Tack för det!

Ny kavaj!

Eller rättare sagt min första införskaffade kavaj, och jag måste säga att jag älskar den verkligen. Bilden ger inte kavajan rättvisa, men ändå. Tanken var att jag skulle visa innertyget men det var på tok för mörkt.


Dag arton - Min favoritfödelsedag.

Jag tror att min student var större än alla mina födelsedagar tillsammans. Jag vet inte.. ...men är födelsedagar så speciella egentligen? Visst, jag älskar att bli ompysslad på min födelsedag. Alla nära och kära kommer förbi bara för min skull. Det är det abslolut bästa med att fylla år, all kärlek och omtanke!! Presenterna är väll rätt roliga de också, eller ok.. Väldigt väldigt roliga, tänk att mina vänner har tagit sig tid att planera och köpa den där presenten. Hur underbart är inte det?

Det jag däremot ville komma till är att studenten var en större upplevelse, vilket minne framförallt. Det är så mycket bakom, den där perfekta studentklänningen och den där fina tårtan. (som jag för övrigt gjorde själv, blink blink). Fixa fina naglar och smink stod självklart på listan också . Till det viktiga; sedan skulle vi springa ut, nu var vi fri. Och vagnen, kärlek och gratulationer från nära och kära under dagen, och festen på kvällen. Vilken dag! Vilka känslor!


Julen känns också större än födelsedagar. Om det inte är kungen som fyller år dvs. Vem är jag bland nio miljoner andra svenskar lixom? Julen däremot, det är så mycket traditioner. Det är så mycket mer än bara Julafton, det är maten, det är juhandeln, det är mysiga hemmakvällar med glögg, pepparkakor & ädelsost. Det är musiken och det är allt julpynt vi plockar fram en gång om året. Jag verkligen tokälskar julen.

 


Dag sjutton - Mitt favoritminne.

Ett av mina favoritminne måste ha varit då vi flyttade in i lägenheten. Att för för första gången någonsin ha något eget. (Elevhemmet räknas inte). Just att ha något eget att  ta hand om, pyssla om och inreda. Visst är det mycket sådant som man från början inte haft en tanke på, sådant som kanske inte är lika kul. De positiva sidorna med att bo i sitt egna hem överväger dock.

Det bästa är att man efter en jobbig dag på jobbet eller efter en konflikt med någon nära bara kan åka hem, där finns ingen man måste förklara sig för eller ens titta åt. Du kan bara gräva ner dig i soffan, eller badkaret, eller på hatthyllan om det nu skulle vara så.

Innan vi flyttade in var vi både på ikea i Sundsvall och alla affärer här i Umeå. Det var också en kul minne, nu skulle vi välja allt till vårt nya hem. Planera och inreda. Längtar redan tills vi ska göra om det, men då blir det förhoppningsvis hus. Då blir det att planera köket, toaletten, golvet och tapeterna!! Oj, vad roligt det ska bli.

 

Sedan skaffade vi hund, också ett av mina favoritminnen.
Även om det var jobbigt i början, sömnlösa nätter i massor.


Dag sexton - Min fösta kyss.

Jag borde komma ihåg detta, men jag gör det inte.. Jag kan komma ihåg en kyss där och en annan där men bannemig inte den FÖRSTA! Är det något fel på mig? Kommer inte ens ihåg min och Simons första kyss. En första kyss är kanske inget speciellt/viktigt för mig? Självklart har jag massor med minnen av både kyssar och andra roligheter med Simon, men den allra allra första kyssen, nej den kan jag inte sätta fingret på.

Typiskt åter igen, det hade kunnat bli intressant..
Jag lovar att uppdatera ifall jag skulle få en flachback på min första kyss.

Dag femton - Mina drömmar.

Det här är ett svårt ämne tycker jag. Jag vill skriva något spektaluärt, frågan är då om jag måste hitta på något för att imponera? Jag kommer nog inte imponera på någon med detta inlägg, inte ens min egen hund.

Som alla andra vill jag ha ett bra jobb. Jag skulle gärna utbilda mig till något, jag har bara inte kommit på vad än. Jag vill brinna för mitt jobb och jag vill vara stolt då jag berättar om det. Har bara ingen aning om vad jag vill bli då jag blir stor!?

Egentligen har jag många drömmar, men jag ser det mer som mål.
Jag vill tillexempel hoppa fallskärm, jag vill ta dykarsertifikat, jag vill se världen och resa en massa. Jag vill vara någon, jag vill nå min målvikt och vara nöjd med min kropp, jag vill ha ett vrålåk till bil.

Skulle kunna tråka ut er med denna lista i flera timmar, oj vad mycket jag vill göra.


Dag fjorton - Vad hade jag på mig idag?

Nu är det egentligen dag femton men whata fuck, det är så tidigt på morgonen att jag nästan (läs nästan) kan räkna det som dag fjorton. Iallafall, vad hade jag på mig idag? Köpte lite nytt till garderoben igår (bla. skjortan och bältet), det är så jäklarns kul att köpa kläder då man väger x antal mindre kilon.

Skjorta från HM.

Bälte från HM.

Byxor med läderdetalj från Åhlens.

Halsband från min farmor.

 

Detaljer!!
Dag tretton - Den här veckan.

Mina planer inför veckan som kommer är ännu inte många. På jobbet ringer de dagen innan eller samma dag, jobbar dock på torsdag vad jag vet. Annars blir det träna, träna och åter igen träna. Om jag ska kunna äta julmat nu till jul så är det väll bäst att jag ligger i nu.

Detta ska jag hinna med:
-Jobb, oklart hur mycket.
-Träna minst fem av sju dagar.
-Slå in två julklappar.
-Fixa iordning en julklapp som ska färgas (nu blev ni nyfikna va?).
-Tvätta undan tvätt, med tanke på att jag har tre strumpor kvar.
-Städa undan här hemma.
-Sola solarium.
-Hemmaspa, vilket betyder ansiktsmask och ett varmt bad.
-Baka lussekatter och julkakor
-Pepparkakshus?

Dag tolv - I min handväska.

1. Lipsyl (från The body shop)
2. Handkräm (från The body shop)
3 Pennfack
4. Kallender
5. BÖRS
6. Tuggummi
7. Stämpelkort till jobbet

Nycklarna hade jag för tillfället i jackfickan.
Telefonen har jag har här bredvid datorn.
Annars brukar dessa två också slåss om platsen i väskan.


På önskelistan.

Var en sväng in på Stadium idag, hittade massor. Är ute efter löparkläder eftersom att jag tänker springa TJEJMILEN i sommar!! Försöker fortfarande att få med mig någon, men det ser mörkt ut.  Ännu "en" grej att skriva upp på önskelistan, annars kanske det finns några finfina prylar på mellandagsrean sedan?

 

Skridskor är något som jag också önskar, vi har ju banan alldeles i närheten här.
Det skulle vara så kul att kunna åka lite.

 


Dag elva - Mina syskon.

Jag har egentligen inte tid att sitta här just nu, ska nämligen iväg och jobba i sisådär sexton timmar. Efter det så åker jag hem till mor och far då jag är ledig i hela åtta timmar innan jag ska upp och öppna restaurangen igen. Därför kommer ni inte höra av mig försen kanske söndag kväll, alltså imorgon kväll.

Till saken som råkar vara mina syskon idag. Vi delar samma blod hela högen, inte några halvar eller kvartar här inte. Eftersom att vi är fyra stycken... Nej, detta hinner jag inte. Låt bilderna få tala denna gång också, även om det är betydligt svårare. Ni ska iallafall veta att jag älskar dem alla tre, såklart!

Johan Johansson. Min enda bror, vi står nog varandra närmast.
Han är vuxen och jag är väll på gränsen någonstans,
när vi var små var det dock slagsmål utav bara den.

 

Bilder på tjejerna får ni en annan dag.
Har inte tid att leta igenom mapparna.
Ha en bra dag!!


Dag tio - Det här hade jag på mig idag.

Jag hade hoppats på att vara klädd lite snyggare idag. Jag har dock jobbat hela dagen och kom precis hem. Jag kommer visa några bilder, men jag kommer dock inte insperera någon. Hoppas jag iallafall!? Man vet ju aldrig!

 
Dag nio - Min tro.

Jag tror att vi alla har en själ, och då kroppen stannar upp och vi dör så går själen vidare. För mig känns det inte logiskt att allt bara är slut, för gott. Jag vet inte, men varför är vi alla olika. Varför har vi olika personligheter? Kanske för att vi alla har en själ som inte är den andre lik, kanske för att det bara är så. Jag tror själv på det första.

Hur kom allt till då? Vare sig det var big bang eller en gud så tror jag att det ligger någon högre kraft i det. Alltså jag menar blev allt detta bara av en slump?

Allt detta går att prata om i år!!
För att sammanfatta det hela, jag tror på det jag tror på.
Visst tror jag på en del som står i bibeln, men inte allt.

Bokat tid.

Är så jäkla glad just nu, just bokat tid för min tatuering som ska sitta på överarmen. Blir en tatuering som symboliserar min farmor. Jag tror att det kommer bli dunderbra. Glá glá glá är vad jag är!! (: Bilder kommer såklart, stå ut i sisådär tre månader bara. Men det går fort väll?

Jag har en redan, eller två beroende på hur man ska se det.
De bäst spenderade tusenlapparna någonsin!Dag åtta - Ett ögonblick.

Låt bilderna prata för sig själva.
Bruce Springsteen, sommaren 2008.
Dag sju - Min bästa vän.

Fördröjt inlägg, blev inte så mycket bloggande igår. Eller inget bloggande alls om jag ska vara ärlig. Ni måste ha varit upprörda, ni som inte läser min blogg.

Tänker ta detta kort, allt jag skulle ha skrivit hade ändå varit en självklarhet. Skulle kunna skriva en hel uppsats om dig om det skulle behövas, men det som är bra är att det faktiskt inte behövs. Vad jag vet så vet vi var vi har varandra (konstig mening, jag vet). I vilket fall som helst så finns bara en av dig och jag håller hårt. Tänker inte släppa tagen om dig, älskar dig! Tack för att du finns <3

Dag sex - Min dag.

8:00 - Vaknade
8:05 - Tittade på tvkallendern (För övrigt älskar jag den!!)
8:20 - Öppnade min bodyshopkallender
8:22 - Kikade runt på nätet, läste lite bloggar
9:00 - Somnade om
10:30 - Vaknade
10:40 - Käkade frukost och bloggade
12:00 - Skrapade fram bilen
12:30 - TRÄNADE (:
13:30 - Välförtjänt dusch och bastu
13:45 - Lite smink
14:30 - Jobb på Ica Maxi
21:00 - Skrapade fram bilen igen
21:40 - Kom hem och tog undan disken
22:00 - Facebook
22:10 - Sitter här och bloggar

Ungefär så har min dag varit.
Nu blir det att ladda morgondagen med jobb och träning.
Hörs då, puss!

Bara två julklappar kvar!

Nu har jag bara två julklappar kvar att köpa, känns helt ok faltiskt. Som jag trodde så blev Simon klar med alla sina julklappar i lördags, jag hittade dock bara en. Vem hade rätt? Vem vem vem hade rätt? Säg det bah!

Nu är det klappar under granen. Mysfaktor x1000.


Ny väska.

Bandet lossnade på min gamle trogne vän, visst det går att laga men man kan inte ha en väska för mycket! Eller? Dessutom hade jag lite smått panik för det hände då jag var på stan, där finns varken nål eller tråd vad jag vet. Köpte en lite större variant denna gång, tänkte det kunde vara skönt att få plats med kallendern och matlådan. I min förra gick börsen ned, om jag hade tur.


Dag fem - Vad är kärlek?

Kärlek är och kommer alltid att vara svårt att beskriva med ord. Vad är kärlek? Kärlek är en känsla, eller är det bara ett ord? De där fjärilarna i magen, eller de där tårarna som rinner ner för kinderna bara för att du är så obeskrivligt lycklig i stunden.. Är det kärlek? Den där tryggheten du känner tillsammans med din partner, eller alla värdefulla stunder i vardagen.. Är det kärlek?

 

Att vara kär, det är en rätt tydlig term. Men vad är kärlek? Kärleken till en vän, eller till ett djur kan vara minst lika stor. Eller kärleken till livet.

 

Kärlek är nog bara en stor klump i kroppen som behöver få komma ut, släpp ut mig skriker den. Vi hyser kärlek runt om oss mer eller mindre hela tiden. Det kommer och går, du får och ger.


Dag fyra - Det här åt jag idag.

Frukost/Lunch: Earl Grey te med en lussekatt och en pepparkaka.
(Min kära far var förbi och jag kunde inte låta bli att synda)

Mellanmål: Ett äpple och 10g mjölkchoklad.
(Har ingen bortförklaring för chokladbiten, jag får ta smällen)!

Middag: En sallad bestående av bladsallad, minitomater, gurka och soltorkade tomater.
Till det älgfilé fylld med västerbottensoströra och basilika.


Den fjärde luckan är öppnad.

Under fjärde luckan gömde sig en mascara, kan inte låta bli att älska den. Vilka långa fransar alltså!! Nu sticker jag iallafall iväg och julhandlar med Simon, Om jag känner honom rätt så kommer han att vara klar med alla julklappar då dagen är slut. Vi får väll se hur det går för mig. Det är ju trots allt bara fyra klappar kvar.

Påminn mig om att jag under inga omständigheter får köpa något till mig själv!


Dag tre - Mina föräldrar.

Mina föräldrar är de absolut bästa föräldrarna man kan ha. De har alltid funnits där för mig även om man kanske inte förstått det fullt ut försen i senare dar. Jag ringer ofta mina föräldrar nu då jag inte bor hemma. Ibland bara för att prata, ibland (läs ofta) för att be om råd och rön.

Min pappa är lite smått galen, då förstår vi var jag fått den sidan ifrån. Han skämtar mycket, men hör och häpna; han har faktiskt en alvarlig sida också. Dock tror jag att den här busiga och glada personen vinner de flesta gångerna. Pappa gillar att hålla igång och när han inte jobbar håller han på med en massa projekt, han har flera stycken pågång. Allt från en alltan till en gäststuga, eller det såkallade spökhuset. Pappa har alltid en förklaring till allt och provar gärna nya saker, ibland får man nästan sätta stopp för jag lovar er att hans idéer är inte att leka med!

Min mamma är lite lugnare, och ack så snäll. Jag vet inte om hon har något temperament? Kan inte minnas henne arg. Mamma tar nog det mesta med en klackspark och hetsar inte gärna upp sig. Visst gjorde jag mycket dumt då jag var yngre, men mamma diskuterade hellre än att hetsa och skälla. Hon är sjukskriven idag då hon har väldiga plågor med sin höft. Hon sitter därför mest hemma med handarbeten som hon tycker är väldigt kul, allt från vantar till klänningar. Hon är himla duktig på det hon gör alltså.

Pappa och lillasyster Alma x antal år sedan.

 

Spökhuset.

 


Dag två - Min första kärlek.

Min första kärlek var redan i förskolan. Ska det vara så ska det. Dock tror jag att det var kärlek endast från ett håll, iallafall till en början. Visst var vi tillsammans ett tag, men det var inte försen senare på lågstadiet. Har fått höra på senare dar att jag dumpade denna pojke rätt fort, anledningen var att han var ful. Konstigt eftersom jag kämpade så för att få honom (?).

Hittade ett skolarbete från 2:an, där står det till och med att jag är kär i den här pojken.
Vi var nog tillsammans då.

Kommer ihåg då han sa till mig att stänga munnen då jag tuggade, smaskade tydligen väldigt mycket. Men vem komenterar en sådan sak? Dessutom rakt ut bara sådär, jag blev helt knäckt. Inte konstigt att jag dumpade svinet. Annars hade vi det nog rätt bra, vi delade säng och lekte indianer i skogen.


Julen närmar sig.

Med stormsteg dessutom, kan inte förstå att det är den första december idag! Vart i hela friden tog november vägen ens? Känns bra att jag har köpt iallafall hälften av alla julklappar, kanske slipper jag springa dagarna innan jul i värsta julstressen!? (Hoppas)

Juulgranen står på plats också, ååh julkänslor!


Dag ett - om mig.

Jag är en glad och trevlig tjej på 20 höstar som söker brevizzar i åldern... Nej skämt och sido. Fast de första två stämmer nog, hoppas jag? Jag tror att folk skulle beskriva mig som en glad och trevlig tjej, jag är oftast rätt glad.

Kan i vissa sammanhang vara rätt blyg med samtidigt kan jag vara all over the place, beror helt på vilket sällskap och vilket humör såklart. Fast det senare kanske inte händer allt för ofta, mest bara med mina närmaste. Annars brukar jag hålla mig rätt lungt. Jag kan vara rätt envis, har jag bestämt mig för en sak så är det så helt enkelt. Exempel på en rolig grej: Maria tycker jag ska byta schampoo, till en början håller jag hårt på att mitt som jag redan har är bättre. Efter ett tag börjar jag smått kika på det nya schampoot och börjar till slut fatta tycke för det, lite i smyg såklart till en början! Idag använder jag faktiskt det Maria för länge sedan tipsat om. Ja, det är väll lite jag i ett nötskal skulle jag vilja säga.

Ja juste!! Jag är rätt glömsk (hoho, förstod ni det där?), kommer oftast bara ihåg saker som jag själv vill komma ihåg. Sedan säger jag lätt fel namn. Min bror heter ofta Simon och tvärtom, lite smått pinsamt kan man tycka.

Vad mer kan man tyckas vilja veta om mig? Jag är hundrasjuttiofem centimeter lång och har lite svårt att sträcka på mig i klackar då jag blir över hundraåttio. Detta hade kanske inte varit så jobbigt om det inte hade varit för det att jag verkligen älskar skor, och skor med just det.. Klack!

Tycker det är himla svårt att skriva eller berätta om sig själv,
fyll gärna i med en kommentar!

RSS 2.0