Baka en semla idag.

Fettisdag idag, jag har inte hunnit äta en enda semla än! Känner att jag borde åka in till affären och köpa lite ingredienser till ett semelbak. Semlor är kul, det finns så mycket olika varianter av semlor nu för tiden. Jag är inte så försjust i den tradionella semlan med BARA mandelmassa inuti, men vem har sagt att man måste göra eller köpa en sådan semla? Man kan fylla semlan med allt från bär till vanljkräm och såklart madelmassa. Eller så gör man chokladsemlor, mm. Nu ska jag till affären!

Mys och auditårta.

Jag och Maria har bakat hela helgen, eller nej nu ljög jag. Vi bakade hela Lörsdagen inför Mattias födelsedag, jag började med bottnen som skulle vara till min tårta medans Maria gjorde chokladbollar. Efter det blev det att göra fyllningen till min chokladtårta, vi kallar det "fluff", det är så underbart gott!! Du kan använda precis vilket chokladgodis du vill i fyllningen, man smälter bara ned det med grädde och vispar upp det då det blivit kallt. I detta fall blev det brejk, mmm!  Sedan blev det cupcakes, drömmar, chokladsnittar och bullar. Sist men inte minst, tåårtorna!! Jag gjorde klart min audi/chokladtårta medans Maria gjorde en marängtårta och började på sin sugarpastetårta, sugarpaste är ungefär som marsipan i konsistensen men 100 gånger godare enligt mig. Det smakar som machmallows!



Min auditårta, vad tycks?

Första tatueringen.

Nu är den gjord, min första tatueringen. Mina första TVÅ tatueringar. Det blev två stycken blå/gröna svalor på vaderna, båda ser precis likadana ut, de är bara spegelvända. Är hur nöjd som hellst, känns som att det inte hade kunde bli bättre! Kommer nog att lägga upp bilder sedan då den läkt och man ser hur den kommer att se ut. (= Gjorde det ont då? Ja, det gjorde det. Jag kan inte säga att det inte gör ont, då skulle jag ljuga. Sedan kan det ju såklart göra mer eller mindre ont. Om jag skulle lägga det på en skala så skulle jag säga att det gjorde i snitt 5/10 ont. Sedan var det varierat under hela tiden, ibland kunde det göra jätteont och ibland kändes det knappt. Hade svårt att slappna av också, var så nervös i början och det kan ju kanske ha lite med det att göra också. Det gör mindre ont då man slappnar av. Men resultatet blev ju som sagt bra, riktigt bra!! Kan med handen på hjärtat tipsa om Red Dragon Tattoo i Umeå, de är riktigt duktiga! Värt att åka en bit för också om man inte bor i Umeå tycker jag. Jag menar bara det att tatueringen ska sitta hela livet, så gör den hos någon som är bra från början!! Eller är det bara jag som tycker det?

Nu väntar jag bara på att Maria och Mattias ska kommer och hämtar mig, Simon är ute på krogen ikväll med pojkarna så jag kände mig så ensam här hemma. Imorgon ska vi baka hela dagen jag och Maria; bullar, kakor, tårtor och hela fadderullan. Mattias fyller år på söndag soo thats the reason! Ikväll hoppas jag att det bara blir myspys.

Snygga skor!


Jag ska nog köpa dessa dojor, visst är de snygga!?
Kolla in kläder på http://www.gojane.com.
Mycket prisvärt, det mesta kostar under 20 $. Inklusive skorna (=


Tänkte bara åka ett varv till!

Idag har varit en slö dag, jag har känt mig trött hela dagen. Jag var dock riktigt duktig och pallade mig iväg och åkte tidiga bussen imorse, trots att jag kände mig som en zombie. De här med bussar är lite kul, jag är så van att man kan somna på bussen, har ju alltid åkt buss iallfall en timme enkel resa varje dag. Jag somnar alltid på väg hem, och jag är alltid lika nära på att missa hållplatsen. Det går lite fortare att åka lokalbuss må jag säga, men det är ju skönt att veta att den bussen går runt, runt, runt så om man missar att kliva av är det bara att åka ett varv. Det skulle ta en tid av dagen, men det skulle vara rätt skönt.

Kom på idag att nu ska jag ta tag i mitt läsande igen! Förut läste jag alltid böcker, då jag var liten. Men nu har jag inte haft tid, men nej jag ska TA mig tid! Det är det värt, många böcker är mycket bättre än filmen. Ska börja med att läsa ut boken jag läser på SvenskaB, så jag kan skynda mig att komma igång med Stieg Larssons första bok; Män som hatar kvinnor. Innan den kommer på bio!

Imorgon har jag prov, borde plugga.
Vi hörs kära vänner,

Stig Lindberg.

Morfar dog igår kring 07:00 på morgonen, kanske det var bäst så. Han har gått igenom så mycket den senaste tiden. Det började med stroken, sedan flera hjärtoperationer, opererat benet  och senare tvungen att amputera det. Blodsockret var så lågt att han fick en hjärtskada och kunde inte prata de sista två dagarna. Han tyckte sig själv inte ha något liv redan då han drabbats av stroken, så det var nog bäst att det blev som det blev. Han somnade in lungt och hade inte ont. Han har det bättre nu, var han än är, det är jag säker på! Vila i frid Stig Lindberg, morfar <3


Alla hjärtans dag.

14 februari igår, vem har missat att det var alla hjärtans dag? Riktigt mysigt faktiskt. Jag bjöd Simon på god middag, fylld fläskfilé med potatisgratäng och gräddsås. Sedan bjöd Simon på bio, Revolutionary Road såg vi.
(I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler som är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn i en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike, där de hoppas utlopp för sina mer konstnärliga sidor.)
Jag har fortfarande inte bestämt mig ifall jag gillar filmen eller inte, eller ja jag gillade filmen hela vägen till stutet. Den slutade fruktansvärt dåligt, och sorligt. Visst, det kan vara riktigt bra med ett oväntat slut. En del filmer är så uppenbara hela vägen igenom, och det kan vara väldigt irriterande. Men, till saken; jag tror att ibland har man målat upp det där slutet så bra och bara blir besviken. Iallafall, jag tror jag gillar filmen ändå. Sedan var det såklart mysigt att vi såg den tillsammans, jag och Simon. Alla hjärtans dag behöver egentligen inte vara så mycket, egentligen hade det räckt att han bara fanns där, sa "jag älskar dig" och bara myste med mig en hel kväll. Mer än så ska väll inte behövas? Man ska inte behöva bevisa något genom en massa ytliga grejer, nu menar jag inte att det skulle vara dåligt det heller men ni förstår vad jag menar? Det ska inte vara ett måste, man ska inte känna sig stressad och tvingad till att köpa de där rosorna eller boka den där biobiljetten. Vi hade en helt underbar dag iallfall.

Idag blev det lite shopping. Två stycken tavlor, Marilyn Monroe och Clint Estwood på duk, 49 kr/st. Passade även på att köpa en klocka, även den 49 kr. Vilka fynd, eller hur? Klockan ekar dock i hela lägenheten, håller på att bli tokig. Justjah, vi var en sväng på plantagen också, vi köpte två blommor och två krukor. En vanlig blomma och ett olivträd, undrar om det blir stort!? Det vore ganska häftigt ifall det började växa oliver på den, jag skulle inte våga äta dem men det vore riktigt häftigt.

Imorgon blir det skola, börjar 8:20 och slutar ca 19:00. Har en kvällskurs på måndagar, matlagning för vardag och fest heter den. Riktigt kul, synd bara att vi slutar så sent. Nej, kanske dags att styra mot sängen!
God natt gott folk,


Bara kort.

Nu orkar jag inte skriva något längre inlägg, hade just skrivit klart ett men det försvann då jag förhandsgranskade, det är så typiskt. Sitter iallfall och väntar på att svenskan ska börja, finns inte så mycket att göra då alla andra verkar ha lektion utom jag. Har trafikantutbildning men vi har såkallat "fritt arbete" då vi ska skriva lite egna frågesällningar, det gör jag hemma ikväll. Jag har varit så duktig på att skjuta upp saker i sista sekund, så varför inte fortsätta? Och Maria går inte att få tag på, slagit av telefonen. Dessutom kan jag inte numret till Mattias eftersom jag är så dum som aldrig sparat det, och såklart på det så vet jag inte vad han heter i efternamn, hur ska jag då kunna söka upp honom på hitta.se? Nej, det går inte.

går hade vi prov på att baka bullar, ja vi har ganska skön skola faktiskt. Dock gick det förbannat dåligt, förstår inte hur vi kunde faila så mycket. "Det är väll ingenting man skulle lägga ut i en disk på ett café, man skulle rensa bort en hel del". Jahaja, ett G i betyg och det var väll inte precis vad jag hade tänkt mig.
Simma sen då, skönt!
Ses,


Solen lyser, fåglarna kvittrar.

Solen lyser och jag sitter inomhus, jag MÅSTE gå ut så fort detta inlägg är skrivet. Imorgon blir det skola iallfall, tänkte åka dit idag men jag fastnade framför datorn. Hallå? Jag fastnade framför datorn, det är INTE en anledning att vara hemma! Usch vad arg jag blir på mig själv. Jaja, det är bara ta nya tag.
Jag ska iallfall börja träna  i gymmet och simma, på torsdag måste jag komma ihåg att ta med mig blanketten från umeå simhall att fylla i för att få träningkort där!! Kanske Maria vill börja träna där med mig, nu då hon har flyttat? Tror inte de har något gym där ute i bushen! (?)
NEJ, jag kanske skriver mer sedan.
Nu ska jag gå och posta brev i det soliga vädret!!
Byebye,

Mums!

Hallå i stugan, här sitter jag och äter frukost och försöker klura ut vad jag ska hitta på idag. Hemma från skolan idag, har inte kunnat sova så mycket inatt. Kanske jag satsar stort med ett bullbak?
Igår var vi in till strömpilen och veckohandlade och jag köpte pencilin, jag vet inte vem jag ska tro på; doktorn sa att jag skulle ta tabletterna 3 gånger om dagen, men hon på apoteket sa att jag skulle ta dem bara 2 gånger om dagen. Lite konstigt, men jag tror det blir som det står på förpackningen, alltså 2 gånger om dagen. Till middag blev det tadoorikyckling, jag älskar verkligen tandoorikryddan, helt underbart!  Efter det var väll dagen så gott som slut, klockan nio hade jag diskat undan klart och så, då blev det film men chip pch dipp, mmm ibland måste man vara tjock också!

Nej, nu har jag bestämt mig! Bullar blire, och där med basta!
Vi höres kära vänner,

En sväng in på akuten.

Varit in på akuten idag. Jättekonstigt, ska ta allt från början. Ingenting alls i morse, mådde hur bra som helst. Sedan åkte vi in till stan, shoppade lite och så. Helt plötsligt blev jag jätte pinknödig, vi var på väg hem så jag sprang in på toan och pinkade såklart, och aj!! Sedan var jag tvungen springa på toa flera gånger, det gjorde ondare och ondare och det kom mer och mer BLOD! Ja, blod och det är klart jag blir rädd. Vi åkte in till akuten och jag fick komma in före alla andra som satt och väntade, det gjorde mig inte mindre rädd. Men pust iallfall!! Det var "bara" urinvägsinfektion. Skönt att det inte var något värre, så det blir att äta pencilin i en vecka.
När vi ändå var på sjukhuset passade vi på att hälsa på Simons farfar som just opererat hjärtat, han mådde bra och det var  ju huvudsaken! Jag gillar farfar, han är en skön typ.

Har shoppat lite idag också, som sagt. Köpt både nytt tvättmedel och ny duschkräm. Båda lite mildare eftersom jag fått som exem på kroppen, det kliar och jävlas. Hoppas hoppas det går över nu, börjar bli rätt less. Men det borde det göra tycker jag med lite grumme och barnängen :) Det eer greeeejer det!
Köpte även lite badsalt och massor med goa saker, som ostar och kex och chips och dipp. Vi åt dock tacos klockan 22.00 då det blev rätt sent och vi inte hann äta middag innan, är iallfall fortfarande väldigt mätt så alla gosaker får vänta.

Men nu ska vi se film, bye.

Attans bananer.

Nu har jag gått och blivit sjuk också, inte alls kul. OCH! det är Marias fel, hon har smittat mig, hoppas inte jag får feber också! Så idag blir det väll att sitta hemma och inte göra något. Kanske går en sväng till affären och köper lite smågrejer till middagen, om jag orkar.
Var in på red dragon tattoo igår som sagt, den jag ville göra skulle gå på ungefär 3000 kr. Ganska dyrt för två små tatueringar kan man tycka, men det är det värt för sådana duktiga tatuerare. Det går ju som inte att ångra en tatuering efteråt (om man inte har en fet plånbok), då betalar jag hellre 3000 kr för en tatuering som jag blir nöjd med än kanske en tusenlapp för en som har sina brister.

Kanske borde äta lite frukost? Börjar känna mig lite hungrig nu faktiskt.
Tack och hej för denna gång,

Väntar.

Sitter bara och väntar på att Maria och Mattias ska komma och hämta mig, de ska att jag skulle vara klar klockan 08.00, nu är den 08.41! Haha, men då fick jag lite tid över att skriva en massa onödigt skit här i bloggen istället. Frågan är då vad jag ska skriva för skit? Hmmmm, kan ju berätta för den som är intresserad att jag har gjort slut på hela mitt studiebidrag REDAN, vi fick det i fredags och nu är det slut! Jag förstår inte hur jag lyckas!? Tur att jag har lite extra cash på ett sparkonto (=. Har fört över 500 kr nu på morgonen, det lär nog behövas. Men, ett stort MEN; Jag ska INTE äta ute för de pengarna!

Subway cookies.

Hallo!
Nu är jag här igen, sitter och pluggar! Typ iallfall. Hade vikarie idag så jag orkade inte åka till skolan, imorgon ska jag sjukanmäla mig och hjälpa Maria med flytten och så. Sedan ska vi in på Red dragon tattoo i stan, kolla lite priser på tatueringen jag vill göra.
Idag har jag bakat Subway cookies, mmmmm! Det blev bra ändå trots att Simon hade köpt socker som var som en sten, kändes som att jag satt hela kvälllen igår och mosade socker. Men det gick ju, till slut. Här kommer ett recept på kakorna ifall det är någon som blev sugen;


Subway cookies

Subway style chocolate chip cookies, oversized,
thick, whih crisp outer edges and a densely chewy center.
1 cup (200 g) unsalted butter
1/2 cup (1.25 dl) light brown sugar
1/2 cup (1.25 dl) dark brown sugar
1 cup (2.5 dl) white sugar
1 tablespoon vanilla
1 egg
1 teaspoon bakingsoda
3/4 teaspoon salt
2 1/2 cup (6.5 dl) flour
2 1/2 cup (6.5 dl) chocolate chip

Line two baking sheets with parchment paper. Cream the butter whit the brown and white sugars until well blended. Stir in vanilla and egg. Fold in flour, baking soda, salt and lastly chocolate. Chill dough one hour. Form into rounds the size of a golf ball and place, two inches apart, on baking sheet. Bake in a preheted 350 F (175 grader) oven until just light brown around the edges (14-16 minutes). Too much baking will make cookies hard. Cool and rocks. They will seem a little bit underdone, but will set upp as they cool. makes about 2 1/2 dozen.
(Mörka kakor; tillsätt 3-4 msk kakao)


Nu ska jag hänga tvätt!
See ya!

RSS 2.0