Storken har anlänt!

Det är lätt att man lite omedvetet tappar hoppet om att bebis någonsin ska komma då beräknat datum kommer och går. Men, nu är hon här och jag ljuger inte om jag säger att det var det bästa jag någonsin vart med om. Vår älskade lilla prinsessa. 3665 gram och 51 centimeter lång. Alldeles perfekt är hon, aldrig har jag skådat något vackrare.


Nytt i garderoben.

Idag blev det två nya plagg till garderoben. Två stycken klänningar till sommaren, vet faktiskt inte hur jag tänkte, sådär i vecka 40 och shoppa kläder som kanske inte passar sedan. Kunde väll inte låta bli!? En av klänningarna ska jag dock in och byta, köpte den i Large. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet på den klänningen så ska in och byta till en Medium. För att jag ska kunna ha den sedan då jag (förhoppningsvis) är tillbaka i min egna standard.

Här är klänningen jag behåller iallafall, den är en medium. Eftersom man knyter den bak tror jag att den kommer sitta som smäck sedan också. Skönt att dölja magen med en pösigare klänning i sommar också kan jag tro.


Tvåtusentolv - vilket år!

Vilket år minsann. Vår alldeles egna Kotte kommer till världen, en ny prinsessa föddes och vi vann melodifestivalen. Kan det bli bättre? Sämre kan det bli, för den tolfte december går jorden under. Hoppas inte, för det började ju sååå bra!!


Melodifestivalen häng.

Nu ska jag och mor hänga framför melodifestivalen. Jag tänkte väll lite så, ikväll får vi faktiskt unna oss. Hur många gånger per år är det melodifestivalen lixom?


Det blir tvillingar.

Inte bokstavligt talat kanske, men Kotten kommer med all säkerhet att födas i tvillingarnas tecken (22 maj - 21 juni). Detta finns att läsa på babycenters hemsida, rätt kul faktiskt.

Dessa barn är några av de mest kommunikativa små varelserna. Ombyte förnöjer för tvillingar, som rör sig från en aktivitet till nästa med en fjärils lätthet. De kan vara riktiga pratkvarnar med massor av fysisk energi och ett stort behov av rörlighet och förändring. Behovet av ombyte kan göra att uppmärksamheten gärna viker snabbt.

Nyckelord: Snabb, pratsam, kvicktänkt, rolig, intelligent, logisk, uttrycksfull och skicklig med både ord och händer, anpassningsbar.

Föräldratips: Du kan hjälpa din lilla tvilling att utveckla uthållighet genom att se till att han eller hon bemästrar det de håller på med innan de går vidare.


Grillmästaren her self.

Ikväll har jag själv stått för grillningen, om jag ska vara ärlig så var det första gången någonsin. Skäms på mig! Har alltid låtit karln i huset sköta den biten. Kanske slut med det nu? Är riktigt nöjd med resultatet, min mor likaså. Riktigt mumsigt blev det. Helgrillad fläskfilé och haullomi med bakad potatis, tzatsiki och en fräsch sallad med blandannat jordgubbar. Medans jag grillade och fixade med maten pysslade mor med symaskinen. Det sys sängkläder till spjälsäng och vagn, filtar och lite bitar av plastad froté att ha lite här och var. Hur underbart?

Nix, ingen bebis ännu heller. Det magiska datumet (vilket är idag) verkar komma och gå. Det är sex timmar kvar av den här dagen så än är det väll inte för sent, men jag är tveksam. Blir det kanske morsdag? Vi får se helt enkelt.


Kört en toning.

Tonade håret igår, skulle köpa hårfärg i Vindeln men det var knapert med röda toner. Därför blev det istället en toning. Känner mig rätt nöjd och tänker bjuda på världens sämsta bild, bara därför.


Annorlunda gravidbilder.

Bjuder på två stycken annorlunda gravidbilder, så att säga. Det är faktiskt inte så lätt att fota sin egna mage, till nästa gång ska jag se till att ha gift mig med en fotograf. För höga krav? Nej då.


Årets första sommardag.

Vilket underbart väder vi haft idag, 22 grader visade mätaren här i Sunnansjönäs (i skuggan). Vi har vart ute och bara njutit av solen, magen har luftat sig så gott som hela dagen den med. Sådana här dagar vill vi har fler av, då jag ändå har semester och så tänker jag.

 

 


Ett sista besök på MVC?

Idag var vi på MVC, hoppas på att det var sista gången idag. Om det blir en gång till har jag gått över tiden och måste in för att bedöma och planera en igångsättning.

Alla värden såg som vanligt super ut, det har det gjort genom hela graviditeten. Magen har växt som den ska, om än långt ned på kurvan. Idag mätte den 33 centimeter. När barnmorskan skulle känna efter fick hon stora ögon; oj, bebis ligger väldigt djupt. Hon har tydligen gjort sig redo för förlossningen. Behöver inte betyda att det är imorgon, eller dagen efter det. Jag hoppas iallafall att det är dags snart. Håll en tumme!

Pappa har sett mig boxas (sparkat) inne i magen idag också. Det har vart full fart, åtminstone i mina ben. Mamma tycker det är lite obehagligt och gör ont, men det skiter jag i. Lite kul ska man väll få ha? /Kotten


Viktuppgång.

Jag har verkligen skjutit i vikt sista tiden. Tror och hoppas att det är mycket vätska som försvinner i samband med förlossningen. För det är inte bara på vågen det syns, även på fötter, ben, armar och framförallt hals och ansikte. Känner mig inte längre lika snygg, mest stor och otymplig om jag ska vara ärlig. Tjugo kilo för mycket visar vågen, nu hade jag dessvärre gått upp cirkus fem kilo innan graviditeten också. Sambokilon ni vet.


Den tjugoandra.

Idag har vart en bra dag, samtidigt som det vart en tung dag. Trevligt sällskap och massor av god mat, dock mycket fläng hit och dit som gav mig krämpor som aldrig förut. Nog får man känna av att man är gravid alltid. Direkt jag känner en liten antydan på värk eller att något känns annorlunda så tror jag nästan att det ska sätta igång, men det gör det inte. Inte denna gången heller, ungefär så. Jag tror ändå att det är nära nu, inte allt för långt bort. Blir det beräknat datum tro?

Skrev som sagt under papper om faderskapet idag. Fick frågan; har du haft sexuellt umgänge med fadern? Eh? De måste fråga, men kunde ändå inte låta bli att tycka det var lite kul. Gravidhumorn på topp, javisst! För er som inte hängt med kommer jag att ha ensam vårdnad om Kotten, kändes verkligen som att jag kunde slappna av och vara mig själv då det var bestämt. Kotten kommer såklart att ha Christopher vid sin sida ändå.

Lunchade gjorde vi på Café Station, där blev det skav med hemmagjord potatismos och lingonsylt. Middag på Café Göteborg, bara det bästa som duger. Prövade för första gången deras Västerbottenostpaj, riktigt gott. En glass på torget satt fint även det.

Har även hunnit med att mysa med bästa Maria, en semesterdag kan inte bli så mycket bättre än så. Inte ens vädret svek oss.


Viktiga ärenden.

Idag blir det att åka ned på stan och familjerätten tillsammans med Christopher för att skriva under faderskapsintyget. Känns ändå skönt att få det gjort innan, mestadels för hans skull. Min skull också såklart, så jag kan slappna av och inte känna någon stress för allt sådant. Nu börjar verkligen allt på vara klart, känns lite konstigt (och läskigt). Samtidigt är jag som ett barn på julafton, så där överdrivet förväntansfull och full av fjärilar.


Invigning av grillen.

Ikväll blev det invigning av min nyinköpta bordsgrill! Kanske var den i minsta laget men det passar perfekt om man är två personer. Ska man vara fler än två kan det bli problem.


Att göra - Söndag.

Nu drar jag ned på stan för en fika på Café Göteborg med ett par vänner, hörs sedan!


Det är livskvalité.

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Det var lycka på hög nivå då bror skickade sms och talade om att de tänkte minsan komma och hälsa på mig här i stan. De köpte med sig lite gotta och vi kikade lite på tv, även om tv:n blev bortglömd helt. Det blev mest en massa snack bara, med betoning på massa.
Sedan kom även Rebeckas pappa och syskon förbi och drack kaffe och käkade lite bullar och prinsesstubbe. Inte varje dag man fikar gófika klockan tolv på kvällen.

På tal om absolut ingenting, titta vad jag hittade på müslipåsen. Älskar det. Lättroad? Möjligt!


Skötbord update.


Navel update.

Tänkte köra en update om min stackars navel, som i närmsta laget är utplånad. Den har visserligen inte ploppat ut, men den är näst intill platt. Dessutom har den flyttat nedåt i landet. Första bilden är någonstans kring vecka tjugofem och den andra idag. Det har alltså hänt en hel del på fjorton veckor.



Känslorna bubblar över.

Ibland har man sådana dagar, idag hade jag en sådan dag. Jag har haft två kvällar i rad då jag inte omringat mig med vänner eller familj, vilket betyder att jag istället låtit tankarna skena. Det är nog bra att släppa fram känslorna och tårarna ibland. Vare sig man vill erkänna det för sig själv eller inte, så ligger de där och gnager.. de där jäkla känslorna.

Jag blir både arg, men mest ledsen. Klart jag förstår att jag inte är viktigast. Inte ens nästan. Jag blev lovad ett stöd och engagemang, vilket jag fått egentligen. Jag har fått hjälp då jag bett om det. Jag är dålig på att be om det dock. Det känslomässiga stödet, vart tog det vägen? Jag tänker att det är mitt eget fel, till en viss del iallafall. Jag har nog omedvetet stängt det ute, omedvetet stängt det ute för att jag tycker att hela situationen är för jobbig.

Egentligen har jag väll för mycket krav. Kanske hör det till denna tornardo av känslor som följde med på köpet då jag blev gravid? Kanske har jag blivit behandlad som skit? Jag vet faktiskt inte.


Det artar sig.

Nu börjar det hända något här, grunden ligger på plats. Det kanske blir en extra sväng med grundmålan imorgon då det blir ljusare ute, vi får se. Har man lagt 408 spänn på färg så ska här inte slarvas. Jag tror att det kommer bli riktigt bra det här. I slutändan kommer skötbordet målas i en riktigt fin gammelrosa ton.



Skynda, vi väntar på dig!

Åtminstone jag väntar, och väntar och väntar. På Söndag hade jag lagt min gissning, jag vet inte längre. Visst har jag ont, men på fel ställe. Jag har så pass ont i mina fogar att jag gärna hade gråtit vissa stunder. Men vad får jag ut av att sitta här hemma och gråta? Nej, här ska målas skötbord. Ska åtminstone måla grunden klart. Kanske ska äta lite ananas och springa upp och ned för trappen också? Inte att förglömma, borde nog ta på mig mina favorittrosor också (så vattnet går i dem).

Min Kotte var ju klar att komma när som helst sist jag var hos barnmorskan. Det är en hel vecka sedan. Skynda nu älskling! Du är väldigt stor nu, och det känns verkligen. Det är trångt.


Dunderförkyld och pannkisar.

Imorse då jag vaknade kände jag mig döende ungefär, dunderförkyld och höggravid är nästan lika dålig kombo som magsjuka och gravid. Nu känns det dock mycket bättre, skönt. Får snart besök för pannkakslunch. Det ska bli trevligt. Nygräddaden pannkisar med varma hjortron och vanlijglass, det kan nog inte bli så mycket bättre. Lite vardagslyx ska man väll hinna med innan någon annan förmodligen tar upp all tid. Vilket hon mer än gärna får göra, längtar!

När kommer storken?

När kommer egentligen storken? Många har gissat, tänkte det kanske var läge att dela med sig av denna lista nu då första gissningen faktiskt är imorgon. Spännande!
.
Angelica Lundgren- 16 maj
Morfar Pelle - 19 maj
Mamma Linnéa - 20 maj
Ida Perman- 20 maj
Karolina Lindblom - 20 maj
Lotta Elmén - 21 maj
Rebecka Stål - 22 maj
Ammi Johansson - 23 maj
Elina Sandqvist- 24 maj
Simon Salomonsson - 24 maj
Linda Josér -24 maj
Amanda Sundh - 24 maj
Morbror Johan - 25 maj
Jenny Johansson - 25 maj
Eva Lindfors- 26 maj
Sofia Lindfors 26 maj
Sabina Isaksson - 27 maj
Peter Norman - 28 maj
Therese Nilsson - 28 maj
Louise Dypvik- 28 maj
Moster Linda - 28 maj
Gudmor Maria - 29 maj
Carin Alfredsson - 29 maj
Evelina Johansson - 29 maj
Ulrika - 29 maj
Hanna Andersson Björk - 30 maj
Emma Jönsegård - 1 juni
Jessika Eriksson - 2 juni
Emelie Edberg - 2 juni
Anna Larsson - 2 juni
Karl Gottberg- 3 juni
Mormor Carina - 6 juni
Pappa Christopher - 8 juni
Sandra Nilsson - 9 juni


Fylla frysen med gott.

Idag blev det bullbak, bara sådär. Hade tänkt att jag skulle hinna baka bullar innan Kotten anländer, hade inte bestämt när bara. Älskade Maria var på besök och blev sugen på bulldeg, (Färdiga bullar, vad är det? Om man frågar Maria) så vad gör man inte för sina vänner och åker iväg på cykeln till lillaffärn för att handla det sista för bullbaket. Jag håller inte med Maria om bulldegen där, jag älskar färdiga, helt rykande färska bullar med kall mjölk! Mums! Halva degen blev kanelbullar och andra hälften blev vaniljbullar.





Något är annorlunda.

Delade meningar med min andre hälft, alltså nu pratar jag om mig själv. Jag vill verkligen att Kotten ska komma nu nu nu, samtidigt som jag tycker att hon kan vänta tills jag målat och fixat klart skötbordet och kanske bakat åtminstone en påse bullar att bjuda på.
Något känns annorlunda, jag tror att Kotten inte är allt för långt bort nu. Kan vara falsk alarm också, jag vet ju inte alls hur det "ska" kännas. Jag känner att något är mellan mina ben, eller väldigt långt ned. Det känns i ljumskarna och magen känns inte alls lika hård. Man kan till och med ta tag i lite extra hud som inte funnits där innan. Det kommer lite oregelbundna värkar och jag mår lite konstigt. Mår lite illa. Hundarna beter sig konstigt, luktar och vill vara nära. Vågar man hoppas?


Första delen avklarad.

Då var första delen (av totalt fyra delar) för att bli en fullbordad jägare avklarat. Nu pratar jag såklart om teoridelen. Det känns helt fantastiskt att jag kan bocka av den delen. Har redan börjat dagsdrömma om hunddräparn, att få skjuta en riktigt kapital älgtjur. Tänk vilken upplevelse! Eller skaffa en jakthund, kanske en egen whachtelhund? Eller tax? Jag ska nog vänta tills jag vet vad jag vill ha ut av jakten, och min framtida hund. Vad vill jag egentligen jaga med min hund? Drömmer mig bort lite.


Att bjuda in sig själv.

Låter bilden tala för sig själv, sover i Sunnansjönäs inatt inför provet imorgon. Fick en.. Ja.. ..så kallad oinbjuden gäst i sängen ikväll också. Inte för att jag klagar, var ett tag sedan sist om man säger så.


Biokväll och lite plugg.

Ikväll blir det bio, var inte igår. Har ingen aning om vad det är för film som serveras. Jag får lita på mitt sällskap helt enkelt! Tills dess är det plugg som gäller, provet jag gjorde i Torsdags gick som en del kanske anat åt skogen. Var tre poäng ifrån godkänt prov, bättre lycka på Måndag.



Vecka trettioåtta.

Är inne i vecka trettioåtta nu, på Lördag går jag in i vecka trettionio. Jag vet inte vad som har hänt, för veckorna har verkigen flygit iväg sedan vecka trettio. Nu är jag här iallafall och jag tror allt min lilla Kotte vlll ut, och då menar jag verkligen att hon vill ut. Det är trågt där inne nu, det känner man på många sätt. Man känner det på sparkarna som delas ut på varje enskilt revben och i sidan av magen, även ryggen får sitt. En annan del är att man känner nästan hela bebis på utsidan. Man kan nästan greppa rumpan och man kan verkligen känna om det är en fot som tycker ut i sidan. Det är härligt, men nu vill jag att hon ska komma snart.

Jag har haft lite förvärkar, tror jag iallafall? Det är ju så svårt att veta då man aldrig gjort det förut. Hur som så känns det lite som menssmärtor och även längst ned i ryggslutet. Varje gång jag får en så bara hoppas jag mer än någonsin på att det ska sätta igång, men det gör det inte.

Framförallt så längtar ju efter dig min älskade skatt. Jag vill se vem du är och hur du ser ut. Nästan allt här hemma är klart för din ankomst, alla bara väntar på dig nu!


Sommarfina måltider.

Var till barnmorskan idag så passade på att smita in på Hemtex och köpa nya dukar till köket. Nu saknas det bara nya bordtabletter att duka fram då man ska äta så jag slipper tvätta stup i kvarten. Den stora duken gick på 149 kronor och den míndre på 99 kronor.




Det här med plugg..

..är verkligen inte min grej alltså. Jag gör allt annat för att slippa. Läser aningen för mycket i facit också då instuderingsfrågor står på att-göra-listan. Jag vet egentligen att det beror på att jag känner mig stressad, jag har inte tid att söka upp svaren på varenda fråga. Men ändå. Innan Torsdag ska jag ha gått igenom hela boken, det blir en pärs.


Fullbokad vecka!

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag har verkligen fullt upp så gott som hela veckan. Kotten är mer än gärna välkommen, men hon får nog vänta till på Söndag tror jag. Har haft några förvärkar idag som känts lite som menssmärtor, men det behöver väll inte betyda att hon kommer närmaste dagarna vad jag vet?

Måndag - Tvättid, tvätta sängkläder och annan smutstvätt
som samlats på hög. Storstäda (det får jag nog skjuta på).
Har även hunnit ta fram cykeln och tagit en sväng på
Konsum för att köpa frulle till morgondagen.
Tisdag - Träffa Maria och inhandla lite nödvändigheter.
Onsdag - MVC för den kanske sista eller näst sista
rutinbesöket innan Kotten anländer. Ska även träffa härliga
brudar från Maxi för en fika på kvällskvisten då deras
arbetsdag lidit mot sitt slut.
Torsdag - Träffa Sanna och luncha på stan. Hoppas på en
sushilunch. Sedan blir det att skriva provet för jägarexamen
runt femsnåret i Vindeln. 
Fredag - Ta sig tillbaka till Umeå på bästa sätt.
Lördag - Avskedsmiddag på All Star för bästa Angelica
som breddar vingarna och flyttar till Sundsvall inom kort.
Vi kommer sakna dig på Maxi!
Söndag - Vilodag? Eller fylla frysen? Inte riktigt bestämt.

PLUS att jag måste läsa boken jägarskolan varenda lediga sekund för att ha en minsta möjlighet att klara provet på Tordag. Alla dessa olika fåglar och att kunna könsbestämma alla arter. De olika vapendelarna, och de olika klassindelningar. Önska mig lycka till.



En jäkla massa snö i maj.

Har läst på facebook att det kommit en massa snö i stan, tur det.. för här ute i Sunnansjönäs har det kommit en jäkla massa snö. En decimeter för att vara noga. En bit in i maj och snökaos? Galet. Nu gör jag kväll och hoppas på bättre tider imorgon.




Det är vardagslyx.

Det är rätt skönt att vara hemma hos mor och far, ha folk runt omkring sig och bli ompysslad. Idag bad jag om chokladbollar, och chokladbollar fick jag. Ni behöver alltså inte vara orolig för mig, här går det ingen nöd på mig. Nu ligger de i frysen och gottar till sig.






Röda naglar.

Blev röda naglar idag. Kul med lite kortare naglar, nu kan jag måla de i en mörkare färg utan att de ser gigantiska ut.

 

 


Informationsträff på förlossningen.

Idag har jag vart på informationsträff på förlossningen. Jag och Maria för att vara noga, är så glad att hon stöttar och följer med på sådant. Även om dagens information inte var något nytt för mig, kändes som att det var sådant jag redan vet. Jag är fortfarande kolugn inför förlossningen och längtar så mycket. Jag har en känsla av att allt kommer gå fint, klart det kommer göra ont.. ..men jag klarar det!

Innan jag rullade tillbaka hem till mamma och pappa med bilen bjöds det på mat hos Maria, hur underbart? Jag har det bra jag. Får se om jag stannar här över helgen, eller om det blir tidigare hemresa. Tar dagen lite som den kommer. Jag har ju semester. (:


Converse och gummistövlar.

Det har blitt mycket skor på sista tiden, inga hight fashion kanske men än fler praktiska alternativ. Ett par converse, ett par gummistövlar och ett par jodhpurskor (De sistnämda dimper dock ned i postlådan runt den femte). Jodhpurskorna kommer troligen inte användas till sitt rätta element men de är ett par perfekta vårskor. De klarar dessutom slasken perfekt.




Tjugofyra dagar kvar?

Idag är det andra maj, det är tjugofyra dagar kvar till beräknad ankomst för Kotten. På Lördag är det bara tre veckor, och i slutet av denna vecka räknas vi som fullgången. Då har jag inte fött "för tidigt" om det skulle hända innan beräknad dag. Jag längtar så mycket nu, jag vill träffa min Kotte. Lukta lite, pussa lite och bara mysa. Jag hoppas verkligen att hon kommer lite tidigare än 26 maj, men jag räknar med att gå över.

Det börjar bli väldigt jobbigt nu, jag börjar vara lite less på att vara gravid vissa delar av dygnet. Natten framförallt, jag sover himla dåligt och hittar ingen egentligen skön ställning. Kroppen skriker då jag ska vända mig, det kan göra riktigt ont. Men jag biter ihop, jag vet att det kommer något gott utav det till slut. Jag har ibland svårt att andas och äta. Andfådd är en given del av vardagen i dessa dagar.

Men nu har jag semester hela maj, ska njuta massor.


Första maj tvåtusentolv.

Klockan är halv fyra på "morgonen" och det är första maj. Har haft en riktigt trevlig kväll, fick dock inte med mig någon snygging hem tyvärr (lika glad är jag för det). Vi har ätit gott, invigt grillsäsongen och haft trevligt. Kom hem för en och en halv timma sedan men har varit helt uppe i varv. Har städat i sminkhyllan, tvättat mina sminkborstar och organiserat i hatthyllan. Perfekta nattsysslor (?)
.


RSS 2.0