Nya stövlar!

Hur kunde jag glömma berätta om mina nya stövlar? Köpte dem i måndags efter skolan då jag och Maria rejade runt på stan. De kostade mig 299 kronor (ca 225 kr) på skopunkten och eftersom Maria också köpte ett par skor så fick vi mitt par för halva priset! Vilket vi såklart delade på, allt annat vore ju dumt! Eller hur!?


Hallå alla fans.

Har alldeles just sett idol, ikväll var det tjejernas tur. Det tycker faktiskt jag är roligare än pojkarna! ^^

Usch, jag har hamnat i en sådan period där allt bara känns; blää! Jag vet inte varför och jag vet inte när det tänker sluta. Skolan går skit, kroppen säger ifrån, och allt bara krisar. Jag har fått extrajobb, och det är ju bra! Visst? Men det enda jag känner är att hur ska jag klara av det? Jag kan ingenting, ungefär så känns det. Jag kommer bara göra bort mig, allt som egentligen är bra blir bara negativt från min synvinkel.

Till tårtbaket!

Jag har klickat hem lite nya verktyg till mitt tårtbak, vilket jag tycker är jättekul! Blir alltid lika uppspelt då jag ska få öppna det där paktet som kommer med postbilen (spelar egentligen ingen roll om det är grejor till tårtbak, kläder eller inredningsprylar, alltid lika kul). Denna gång landande mitt paket "i" brevlådan fredagen den 25 September, alltså i fredags. Tänkte visa mina inköp här på bloggen, ni får tycka att det är trist. Det skiter jag i just nu! Fniss*

Vad är då detta? ..

..Det är formar i frigolit, för att torka och ge form till sugarpaste-blommor! :)

 

En liten kavel med ringar i två storlekar, för att få jämna och fina blommor bla.

 

Ståndare till blommor (ej ätbara).

 

Allt detta är beställt från kakburken.se, klicka HÄR för att komma till deras hemsida!

 

 

 


Resturang Mimas.

Igår var jag på "inskolning" till ett extrajobb! Känns jättebra och hon som jag pratade med lät väldigt positiv trots att jag har så lååångt dit (6.5 mil från mig, ca 2 mil från mama och papa), jag ska faktist få komma och jobba redan nästa helg. Lite nervös måste jag erskänna att jag är, hann inte lära mig allt för mycket. Kan börja med att berätta att det ät en resturang, resturang Mimas heter stället. Dagens husmanskost och hamburgaren säljer tydligen bäst, sedan har de även lite Á la carte, lite oxfilé och fläskfile. Någon fiskrätt, raggmunkar, kycklingtallrik och kebabtallrik står också på menyn. +Lite annat smått och gott. Herre jisses!! Hur ska jag komma ihåg allt!? Jag tycker de hade en väldigt bred meny, och vilka tillbehör ska vara till vilken mat. Nej nu ska jag tänka positivt, detta kommer att gå galant!


En slö Fredag.

Sitter här och slöar framför datorn, medans Simon storstädar (höhö) och Maria står i badrummet och sminkar sig! Jag löser alltså inte många världsproblem idag kan jag lova. Kanske borde göra något vettigt, kanske rensa akvariet? Eller inte, jag vill sova..

Snart gammal, höhö.

Idag blev det en "lång" dag i bageriet. Vi fick inte gå hem förrens klockan närmade sig halv ett! Hemska tider, eller hur!? Efter skolan åkte jag raka vägen hem. Har ringt några viktiga samtal och så har jag beställt tårtgrejer från både tårtdekor.se och kakburken.se. Min mor fyller 50 år snart, så det ska firas med en riktigt fin tårta med iallafall två våningar. Sedan blir det nog en och annan smörgåstårta också. Längtar redan tills jag ska få göra tårta, det gör jag jämt. Måste ta och sätta upp de där jädrans lapparna snart om att jag gör tårtor. Förhoppningsvis är det någon som nappar och vill shoppa loss!


Fan också.

Karolina åkte ut ikväll, jag blir nästana arg. Enda gången man fått se henne sjunga på tv var på audition!! Jag tycker det är jättetråkigt. Men, det är väll bara att kolla in på webben istället. Vem ska jag nu hålla på? Jon kanske? Eller nej, killen med the real voice!! Han som Andreas i jurun skulle ge sin högra arm för att få ha hans röst. Han är bra!!


Tomten!?

Kan inte tomten komma snart, jag vill verkligen ha den här sparbössan. Det bara lyser Linnéa om den, en HARE som är GRÖN!! Är den inte helt underbar? Kostar 349 kr (vilket jag tycker var lite dyrt) och går att köpa på: www.wohnzimmer.se.


Morgonstund har guld i munn?

Hmm, idag kan jag inte precis påstå att jag kan hålla med om det påstående som rubriken vill säga. Är olagligt trött alltså, men om en timme bär det iväg till skolan. Jag får helt enkelt ta en tupplur mitt på dagen, inte mycket annat att göra. TUR att vi bara har två lektioner idag, annars hade jag garanterat avlidit. Önska mig lycka till nu! :)

Köttfärslimpa på menyn.

Köttfärslimpa, potatis, gräddssås, lingonsylt och en grönsallad var det som serverades till middag idag. Till världens största sällskap dessutom, bara lilla mig.. Som vanligt då, men gott var det!!

 

 

Kom och tänka på en sak, jag skrev inte ens att det var älgkött. Tänk er, här är jag så van att äta älg att jag till och med äter det oftare än nöt (och gris också för den delen). Jag tänker inte ens på att det är älg jag äter, det är ju lite av min vardag nu och har alltid varit. En del kanske tycker att; jaha och! Men jag tror många tycker att det är helt otroligt. Älgkött är ändå dyrt att köpa! Så det är tur att man är från landet och har en pöjk som jagar. Ha, puss på er.


Cliniderm by aco.

Var in på apoteket en sväng idag innan jag följde med Maria till läkaren. Behövde köpa nya rengöringsproducter till ansiktet. Istället för att köpa Vichy som jag kört på ett tag nu (Vichy har riktigt bra grejer!!) så köpte jag Cliniderm. Hoppas de fungerar lika bra, för de är en slant billigare. :)



Rengöringsmousse för normal/blandhy - 82 kr
Ansiktsvatten för normal/blandhy - 85 kr

Helt underbart.

Köpte ett te idag med smaken champagne och fläder, och jisses vad gott det är! Sitter och snuttar på en kopp nu, mums säger jag bara. Absolut ett te jag kommer köpa fler gånger. Jag tycker det är så kul med te, det är jättegott och piggar upp på morgonen, men samtidigt är det ett nyttigt och gott alternativ istället för chokladen man blir så väldigt sugen på senare mot kvällen.


Dagens shoppingrunda.

Idag har jag och Maria varit på shoppingrunda, helt otoligt! För det har vi ju aldrig  varit förut!? Höhö, men det var en annorlunda "toutch" på våra val av affärer idag. Vi har varit in på Granngården, Jula och NKV (kontorsvaror). Inte illa, eller hur!? Nyinförksaffade jag mig något då? Såklart! Det blev kompostgaller och krokar för att kunna stänga in Charlie då man är borta. Svart eltejp till datorladdaren som Isabella tuggat sönder och så blev det ett anteckningsblock/mapp/cd&kort&penna-hållare.. Ja, en jättesmart pryl iallafall! Lägger upp en bild så ni förstår lite bättre.


Framsida, som en vanlig mapp.


Inuti (lite dålig bild), skrivbok blandannat!
Även fack för papper som inte kom med på bild.

Charlie trött.

Charlie är väldigt trött och drömmer om att suga tutte på mamma.. Därav tungan som sticker ut, han ligger och snuttar på den. Väldigt kul faktiskt! :)

Ligger i lillasyster Lindas famn och myser!


Tack Simon.

Fick såklart en present av älskling också, lite senare på kvällen :)
Jag kommer vara för snål för att röra det, har en känsla av det..


Såklart Isabella kommer med på bilden, varför skulle hon inte!?


Dead sea mineral scrub.

Skrubben jag fick av Maria är en skrubb jag provat förut, och jag tycker den är riktigt bra! Man blir verkligen len som en babystjärt. Det som är så bra med den (och hela sortimentet från Dr. Melumad) är att den innehåller BARA producter från naturen, tillexempel just den här skrubben innehåller mineraler och salter från döda havet. Det finns inte ett enda förtjokningsmedel, konserveringsmedel eller förgämnen. Allt är plockat dirket från naturen! Visst låter det spännande!?

Är du också sugen på att prova dessa produkter kan du söka upp en återförsäljare för Dr. Melumads produkter som går under namnet Avera. Min kontaktperson är Birgitta Johansson och skulle ni vilja komma i kontakt med henne så kan ni maila mig på; [email protected].

Den fungerar utmärkt till hela kroppen, men speciellt till ansiktet tycker jag!

 


Tack allihopa!

Tack för alla fina presenter, och vilken trevlig dag jag har haft. Hela familjen + bäste vännen kommer förbi och äter middag (Tacos såklart) med tårta till efterrätt. Helt underbart trevligt, bästa dagen på länge. Tack allihopa igen!

Tack Maria!

 

Tack Mor, Far, Johan, Linda och Alma!!

 

Tack Alma och Madeleine!

 

Tack Johan!




Idol i Umeå.

Ikväll är idol i Umeå, peepppa!!! Hoppas man känner igen någon :)

Patrick Swayze är död.

Ingen kan ju ha missat det, men lägger upp en bild från hans roll i Dirty Dancing som faktiskt är en favorit hos mig. Kan berätta att jag sett den mer än en gång iallafall. Mer än tio också!


Det här med dofter.

Då var man nyduschad och fräsh. Jag har använt ett och samma shampoo/balsam i över ett år nu.. Det är ganska länge för att vara jag, men jag har som fastnat för Nivea för färgat hår. Blev ändå helt plötsligt jättesugen på att prova något nytt, och framför allt få in en ny doft i min vardag. Dofter betyder så mycket, med olika dofter kommer man ihåg olika perioder eller händelser i livet.. Tycker absolut att man ska byta doft på tex parfymen ifall man startar ett nytt kapitel i sitt liv. För mig känns det iallafall viktigt att kunna känna en lukt och bara. ..minnas!


Just nu använder jag Nivea Hair Care (för färgat hår).
Vad använder ni? Tips?

Djuren tröstar..

Vad hemsk min dag har varit fram tills för en halvtimma sedan.. Ett dunkande huvud, svettades sjöar kändes det som och slö i hela kroppen. Nu känns det mycket bättre, jag hoppas att det är bättre på "riktigt" och att det inte var iprenen som tog bort allt!

Charlie ligger och sover på golvet nedanför mig medans Isabella ligger bredvid och kurrar.. Det är så mysigt att ha djur då man känner sig krasslig (annars också såklart), man får som någon slags tröst av dem! Charlie är som sagt ny i familjen, en liten wachtelvalp på 8 veckor. Ett riktigt litet busfrö, och han har faktiskt skött sig hyffsat bra måste jag säga (hittills iallafall). Idag har vi varit fri från olyckor, inga blöta fläckar på golvet.. Det där skulle jag aldrig ha sagt, nu kommer det väll snart.

Här kommer en bild på en vuxen wachtelhund:

Back in the town.

Tillbaks i stan, med en liten valp. Nu ska vi försöka att få lite sömn men jag lovar att upptadera mig lite mera imorgon!! God natt på er. (:

Först skogen, sedan gymmet!

Snart bär det iväg ut till skogen igen, ska bli trevligt att träffa mor och far. Simon ska jaga både imorgon och på Söndag.. Efter jakten på Söndag åker vi iväg till Håknäs och hämtar hundvalpen! Ska bli spännande och roligt såklart!

Var föresten iväg och köpte ett par träningskor idag, nu har jag snart inget val längre. Skorna kan ju inte stå och dra på sig damm! Köpte ett par i märket reebok för bara 499 kr, det tycker jag  var ett bra pris. De var otroligt sköna också, vilket kanske egentligen är det allra viktigaste.  Nu blev jag riktigt sugen på att åka iväg och svettas lite!!



Här kommer även en bild på brallorna jag klickade hem igår,
av märket adidas.


Skeptisk.

Jag är ingen linslus faktisk, blev skeptisk då Maria skulle ha med mig på bild (som vanligt). Meeen, jag bjuder på den här iallfall! Här är då jag (Linnéa Johansson) och Maria. Föressten, visst är glasögonen fina? Bilden är tagen inne hos optikern och Maria hittade ett par hon gillade och jag håller med henne. För visst var de fina!?


Proffs saltvattenspray.

En ny iförskaffad hårprodukt, och jag skulle faktikst vilja påstå att jag är kär! Man känner och ser verkligen skillnad på en gång. Håret får riktig volym och känns strävare, som då du badat i havet.  Det jag tyckte var så bra med Proffs saltvattenspray var att det var bland annat uvskydd och såklart; den luktar ju så underbart gott.


Skolmaten suger!

Skolan avklarad för dagen, det blev en tidig morgon idag. Uppe klockan sju.. ..eller ja, jag skulle kliva upp klockan sju men kvart i åtta ungefär orkade jag röra (till att börja med) mitt lillfinger. Började tjugo över åtta och tro det eller ej, jag var bara tio minuter sen. Har varit i bageriet hela dagen, det blev bara en massa brödbak. Nybakat bröd är såå underbart!

Något som inte är fullt lika underbart är skolans mat!! Det är precis som att de kört ihop något bara för att. Eller föresten, det är ungefär samma mat som den du ger till grisarna. Det är äckligt och helt absurt att de får göra så, ingen ska behöva äta sådan mat. Absolut noll kärlek lagt på maten. Bara för att vi ska orka dagen och inte klaga.. Men! Hur ska man få i sig tillräckligt med mat för att orka dagen om man måste slänga mer än hälften? Eller hur kul är det att trycka in i munnen och svälja fort man bara kan för att få lite energi? Tummen ned för det.

Religionkunskap.

Inte det roligaste ämnet, sitter som klistrad framför datorn istället. Det här med skoldatorer kanske inte var den bäste av idéer egentligen!? Sitter man längst bak i klassrummet ser man vad alla gör på datorerna och jag kan lova det; det är inte många som sitter och antecknar. De flesta sitter och spelar eller chattar med varandra. Stackars hon som står där framme vid tavlan, ingen lyssnar! Jag säger inte att jag är bättre själv, för det är jag inte. Jag älskar min dator! :) Puss!

Idol 2009.

Nu sitter vi, jag och Maria och kikar på Idol och myser till det med lite godis och bubbelvatten! Muma, och en super god tacos blev det till middag också. Nu fortsätter idol, ska inte missa en sekund. Hörs senare babes.




Ta hand om er.

Nu ska jag snart hoppa ned i ett varmt och skönt bad. Är slö och huvudet dunkar, behöver nog lite tid för mig själv. Ta hand om både kropp och själ. Då passar ett bad perfekt tycker jag, lite tända ljus och ett väldoftande bad! Ja, då är kvällen räddat. Den där lugna timman i badet behövs ibland, tro mig! Gör en hårinpackning eller en helkroppspeeling. Ta hand om er själva nu när det börjar bli mörkare ute.


Studentmössa.

Idag har vi provat ut studentmössor, det känns som att det är nära nu. Ändå är det två hela terminer kvar, men det kommer att gå fort. Ruggigt fort kommer det att gå! Studentkvällen kommer bli heeelt galen. Det känner jag på mig!!

En förblick på mössan, bättre bild kommer senare.

 

 

Skål!

 


Chill out.

Kanske man ska rädda denna Söndag? Ta ett glas vin och lite snacks!? Söndag är kanske en dålig dag för det men heey; Vem har sagt att Lördagar eller Fredagar är rätt dag för det och att en Söndag vore fel. Eller varför inte en Måndag eller Tisdag? Så vitt jag vet finns ingen regel som bekräftar detta.


Söndagar.

Usch, Söndagar måste vara den tråkigaste dagen. Jag vågar nästan påstå att jag hatar Söndagar!

Vovven!

Nu är det inte länge kvar, snart flyttar han in. Nästa måndag smäller det, då har vi inte en lugn stund över kan jag lova!




Pappa fyller 55.

Kolla gärna in på; Tårtfariken för mer information och bilder :)

 

Sugarpastetårtan med en njutande far på portugal!

 

Smörgåstårtan, ruggigt god!


Nyttigt?

Det är tur att man orkar ställa sig och laga "riktig" mat då man är ensam.. Jag hoppas att ni förstod ironin i den första meningen. Vad är det för mening med att laga mat till sig själv? Laga mat gör man dels för gemenskapen och dels för att få bekräftat att; det var gott! Eller? Är det inte så? Egentligen!? Min Middag idag betod av en pirog (tror att det stavas så) med tacosmak, och en grönsallad till det. Nyttigt! Ehm, eller inte..

Aldrig mera micromat! Ett big nono!


Nytt i garderoben.

Jag har sagt det förut och kommer säga det igen, det är alltid lika kul att förnya sig i underklädslådan! Bara jag som tycker det? Reslutatet av dagens besök på Lindex ser iallafall ut så här;






Jag älskar..

Jag älskar denna skjorta, den är så himla skön. Du kan vekligen ha den då du bara sitter och myser en söndagkväll men ändå är den snygg, och går att matcha med ett par snygga jeans eller leggins/strumpbyxor. Så skinnjackan och klackarna på det! Den långa skjortan är bara ett måste i garderoben i höst coh vinter tjejer!

 


En rubrik, så ja. Tack!

Skön dag, idag började vi 9.20 och slutade för dagen klockan 12. Det är inte fy skam gott folk! Nu sitter jag dock och har tråkigt och vet inte vad jag ska göra.. Funderar faktiskt på att åka och handla lite mat så vi kan leva en vecka till!

Igår hjälpte jag Maria att flytta, det gick bara bra. Vi var snabba och effektiva.. Hälften var klart efter en och en halv timma, det tycker jag faktiskt är värt lite beröm? Svettig blev man och sotig i hela ansiktet efter att ha rullat in porslin och glas i tidningspapper (det färgar av sig). Men! Vad gör man inte för sina vänner?

Och tack för pizzan Björn! :)

Nu!

Nu ska jag ta tummen ur röven och börja träna, där med basta!!

RSS 2.0