Sömntuta upp i dagen.

Jag har lyckats vända mitt dygn totalt. Förstår inte ens hur, det har ändå inte gått mer än en helg. Visst, över sommaren är det fullt förståeligt att man sover bort hela dagarna men över en helg!!? Jag blir inte trött förens klockan närmar sig 3.00 och när klockan blir så mycket ligger jag bara och vrider och vänder på mig för att jag känner stressen; nu är det bara 3 timmar kvar innan jag ska upp, somna, somna, soooomna!! Hade därför tänkt att idag då vi ändå har temadag (~Ledig) ska jag kliva upp tidigt ändå, så att jag blir trött ikväll och orkar upp imorgon, men det gick inte alls som jag hade tänkt. Jag vaknade i och för sig, men sängen var såå jäkla skön idag! Därför klev jag ändå inte upp förens klockan var ungefär halv elva.



Nåja, annars är det bara fint med mig. Har varit dålig på skriva här de senaste dagarna, det ber jag om ursäkt för. Helgen har varit lugnare än vanligt, Simon jobbade i Lördags och i Söndags åkte vi och hälsade på Simons mamma och pappa och åt god mat. Älgstek med potatisgratäng och brunsås, mmm! Dessutom fick vi med oss hem massor med kött, mest vildsvin vilket jag tycker är riktigt gott.

Våffeldagen.

Idag är det våffeldagen, som "egentligen" är Jungfru Marie Bebådelsedag - dagen då Jesu mor Maria skulle ha fått bud från ängeln Gabriel om att hon skulle föda Guds son (9 månader senare). Det sägs att namnet på våffeldagen kommer från att man hört fel på Vår fru-dagen och istället börjat kalla den för våffeldagen, Jungfru Maria kallades nämligen förr för Vår Fru.
Jag skulle döda för en våffla idag, så passa er. Vi har ju inget våffeljärn jag och Simon så hur vi ska lösa det här, det vet jag inte. Vi kanske får fara och handla? Eller finns det ens våfflor att köpa färdiga i affären? Vad äckligt i så fall. Våfflor ska vara knapriga, då är de absolut godast. Eller föresten, vå åker och köper ett våffeljärn! Inte så pjåkig idé ändå, eller hur?






Idag har jag haft Bageri och konditori B hela dagen. Började med Äppelcalzone, det är ungefär som en äppelpaj men äpplena är inbakade i degen (precis som pizzan calzone). Sedan blev det moussetårta med esspressosmak, Mums! Jag är rätt nöjd med hur jag dekorerade den, synd att jag inte hade någon kamera med att fota. Till en början var jag väldigt negativ, eftersom
det enda som fanns att dekorera med var frukt. Det blev dock riktigt bra till slut, det ser så fräscht ut med frukt på tårtor.

Skooooter och matlagning.

I helgen har det varit hur fint väder som helst, solen har stått på topp och det har varit plusgrader! Riktigt mysigt, därför har vi; jag och Simon varit ute och kört skoter. Dock så körde vi vilse på Lördagen, Simon tyckte vi skulle vända hela tiden men nej nej, det var jag för envis för! Så till slut hamnade vi i Rödålund, som ligger ungefär 2 mil bilväg hemifrån. Då gick jag med på att vända, eftersom vi inte hittade någon annan led att köra hem. På söndagen gick det dock gallant, då hamnade vi där jag tänkt ända från början, i Tvärålund! :) Men det är alltid lika kul att köra skoter!!

Idag, måndag så har jag varit i skolan från klockan 8.20 i morse till 19.00. Jag har som sagt kvällskurs på måndagar, därför slutar jag rätt sent. Matlagning för vardag och fest, idag blev det köttfärsbiffar i gräddsås och potatis. Till efterätt blev det bullar, kanelbullar. Vem fan äter bullar till efterätt? Inte då jag iallfall, det är något man bjuder på till fika tycker jag. Biffarna blev riktigt goda, kryddstarka, precis som det ska vara!

Nu sitter vi och tittar på familjen annorlunda på kanal 4. Maria, jag och Simon sitter här framför tv:n och myser. Hoppas också på att Simon ska orka skjutsa oss till Ica Kvantum så jag kan hämta ut mitt paket, min lampa har kommit, Jiipie!!

Simon gör chokladbollar!

Nu sitter jag och tittar på tv medans Simon sliter, han gör chokladbollar. Med lite guidning från mig såklart. Mums! Synd bara att jag bestämde mig idag för att bara äta onyttigt en gång varannan vecka på lördagar, och det är ju inte idag. Hum, men kanske snor en halva ändå.

Vilken fint väder det har varit idag, eller hur? Har suttit ute på en filt och läst en bok, Innan jag dör av Jenny Downham som jag för övrigt läste ut idag. En riktigt bra bok, det handlar om Tessa som är döende i leukemi. Tessa skriver en lista på saker hon vill hinna göra innan hon dör, först på listan står att ha sex sedan rullar det bara på. Boken är väldigt gripande och sorlig. Slutet har egentligen varit uppenbart ända från början, men tårarna går inte att hålla bort. En bok jag verkligen vill rekomendera er att läsa. Jag tror att Tessa genom den här boken vill tala om för oss att leva livet fullt ut, vi lever bara en gång och döden är omöjlig att rymma ifrån.


Bedtime stories.

Av mig 5/10, helt ok alltså. Dock inte mer på grund av att det mer är en barnfilm, jag hade kanske uppskattat den mer ifall jag sett den tillsammans med min familj. En alldeles perfekt familjefilm med andra ord, i det sammanhanget hade det säkert fått en åtta. Bedtime stories är en mysig film, framkallar en hel del skratt!

"Hotellvaktmästaren Skeeter Bronson brukar berätta sagor för sina syskonbarn och upptäcker en dag att berättelserna på något magiskt sätt blir sanna. Skeeter försöker utnyttja denna otroliga chans att ändra sitt liv till det bättre, genom att brodera ut den ena mer fantastiska sagan efter den andra. Och där kunde det slutat lyckligt som en saga. Om inte barnen envisats med att bidra till berättelserna på ett sätt som får Skeeters tillvaro att vändas helt upp och ner och ut och in."


IMDB: 6.2/10

Vårkänsla och skomani.

Här sitter jag och tittar på skor. Jag behöver verkligen nya, eller behöver och behöver. Vill ha kanske jag ska säga, nu när våren och sommaren börjar smyga sig fram så är det alltid kul att förnya sig. Problemet är bara vilka jag ska välja, vad tycker ni? Alla skor finns att köpa på BRANDOS.se Sveriges största skobutik på nätet. Fraktfritt. Att det är fraktfritt är absolut ett stort plus!






Titta!

Vilka otroligt fula skor, undrar ifall man har någon balans i dem!? Jag vill iallfall inte sväva fram i dessa skor!
Vad tycker ni?


Halv åtta hos mig.

Sitter hemma hos Maria och myser, Maria har bjudit på korvstroganoff med ris så nu är jag mätt i magen. Nu blir det halv åtta hos mig. Jessica som är med denna vecka är en riktigt snygg och grym tjej!! Se efter själva så förstår ni vad jag menar. Efter det blire Den rätte för Rosing på kanal 5, har missat alla andra avsnitt så jag tänkte det kunde vara kul att se vad det är för något egentligen.


Helt i onödan!

Hade utvecklingssamtal idag, trodde jag. Men där hade jag fel, utvecklingssamtalen var i onsdags så jag har missat min tid helt. Jag är så vimsig.Vi var alltså helt lediga idag, men jag har såklart varit in en sväng till skolan iallafall, helt i onödan. Konstigt att min elevhandledare inte har ringt, eller egentligen inte då han måste vara den vimsigaste människan på jorden. Om ens möjligt mycket vimsigare än mig så förhoppningsvis förstår han mig, haha!

Snön håller på att smälta bort hörrni! Helt underbart, slask är väll dock inte det roligaste men det leder ju till något bra... Soooommmar! Åh, vad jag längtar.

Gratis bio, inte helt fel.

Jag blev nydligen medlem på denna sida, det skadar inte att prova tyckte jag. Det värsta är att det faktiskt är gratis, och mycket lätt att samla ihop sina poäng genom att klicka runt och delta i tävligar. Lätt som en plätt, kanske får hem mina biobiljetter snart. Vore inte helt fel!!


GratisBio.se

Män som hatar kvinnor.

Av mig 7/10 i betyg, en film i min smak. Absolut den bästa svenska film jag sett. Filmen är baserad på boken Män som hatar kvinnor som är en av tre böcker i Stieg Larssons triologi. Filmen handlar om en en jornalist som ska försöka lösa gåtan om mordet på en ung flicka vid namn Harriet. Ingen vet egentligen vad som hände Harriet eftersom man aldrig hittade hennes kropp, men en äldre herre som stod henne väldigt nära är övertygad om att någon i familjen mördat Harriet. Jornalisten som heter Blomkvist löser inte fallet ensam utan får hjälp av Lisbeth Salander, proffsionell datahacker med ett otroligt fotografiskt minne. Jag rekomenderar denna film, även om du vanligtvis inte gillar svenska filmer.


Se den!!

Det var la på tiden!

Har just beställt efter en lampa från Jotex, det var verkligen på tiden att det gjordes. Vi har inte haft någon lampskärm i vardagsrummet sedan vi flyttade till lägenheten. Skönt att ha det bortgjort, då är det skohylla och tidningsställ som står next på tur! Även lite mer bestick och tallrikar (ví har bara sex av allt då vi köpte en startbox med allt, vilket räcker till mig och Simon men om vi får gäster då?) Egentligen är det rätt mycket vi skulle behöva, men vi får väll prioritera det viktigaste först och sedan ta lite i taget.


Lampa från Jotex, 249 kr.

Begravning.

Jag hade så fel, jag trodde att jag skulle klara begravningen utan tårar. Jag trodde inte jag skulle gråta, men ack så fel jag hade. Jag grät mig igenom hela cermonin, jag kände en klump i halsen redan då vi klev in i kyrkan eller kapellet som det var och jag såg kistan. Usch, jag rös. Jag tyckte det var kusligt att veta att han faktiskt låg där.. död. Läskigt var det, och jobbigt men var en fin och lugn begravning. Kändes som att han var med oss, morfar. Skönt att det är över, jag tror att han har det bra nu! Var han är så tror jag att han är lycklig, det känns så.
Vila i frid.

Nu ska jag börja med maten, det blir jättegod lax med lingon och timjan blandannat. Recepet har jag faktiskt fått av Marias mamma. Efter maten blir det att plocka undan lite och så innan vi, jag och Simon åker och kollar på bio. Vi ska se Män som hatar kvinnor, jag har lite ångest över att jag inte hunnit läsa boken än. Men det spelar egentligen ingen roll om man läser boken först eller ser filmen först. Jag tror till och med att det är bättre om man ser filmen först. Annars tycker jag ofta att man blir så besviken på filmen, den lever inte upp till boken. Skriver min recension i bloggen senare.

Idag har vi köpt en cocospalm, häftigt va?
Den blir 20-30 meter hög med blad som blir upp till 2 m långa, så vi får se hur länge vi kan ha den! Den kostade 199 kr på blomsterlandet, så det blir ingen jättestor förlust ifall vi måste ta bort den om något år.
Hade sålänge,

Simon i ett nötskal.

Simon driver mig till vansinne tror jag. Han köpte en stressboll på clas ohlsson idag men han använder den som studsboll mot väggen istället. Det bara bankar i väggarna här!! Haha, men lite gullig är han ändå måste jag erskänna. Jag har varit svans till Simon hela dagen då han shoppat på, han är nästan värre än mig då han kommer igång (nästan...). Köpte dock bepanten på apoteket till tatueringen, men det var ett måste-ha-köp. Till för blöjexem och röda babysjärtar!!
Till middag idag blev det köttsoppa, riktigt gott! Tyvärr utan klimp för den sket sig.
Tror jag får fråga farmor hur man egentligen gör det, om ingen annan vet hur?
Imorgon blir det bilresa ned till Edsbyn, begravning på fredag. Så får vi se vilken dag det blir hemfärd. Kanske blir redan efter begravningen på fredag!
Så då hörs vi då, hane!

Skönt med lite ledighet.

Hallo!
Idag är jag ledig, vi har utvecklingssamtaldag idag och på måndag. Jag har utvecklingssamtal på måndag vilket betyder att jag blir helt ledig idag, weei!! Frågan är vad jag ska hitta på, jag önskar jag hade ett jobb att gå till på helger och lediga dagar som den här.
Jag är fattiglappen själv just nu må jag säga. Var på stan och shoppade lite igår, först med Maria och Mattias, eftersom att vi endast hade en lektion igår, skönt! Sedan åkte de hem så det blev mest hela dagen med Louise, hur mysigt som hellst! Tyvärr så hinner vi inte träffas så mycket som man kanske skulle vilja, vi går skola åt helt olika håll vilket är lite tråkigt. Vi åt dessutom marängswich, på resturangen inne i kungspassagen i stan (har glömt vad den heter), hur gott som hellt iallfall, orgasm i munnen (typ). Jag kom inte hem hellt tomhänt, det blev en borste till mitt puder, en hårrulle (att ta bort hår på kläder med) och en svart blus till begravningen på fredag, 199 kr på KappAhl. Men som alltid med Louise så hittade jag massor med mer jag skulle vilja ha, men inte har råd med just nu.
Hittade ett par grymt snygga skor på Bianco footwear för cirka 1000 kr och en svart söt klänning från Nicole för cirka 500 kr, åååh vill ha!!

Kanske ska röra på mig lite, ta en dusch och lite frukost!
Från mig,

Inflyttningsfest hos Maria.

Inflyttnigfest hos Maria och Mattias igår, blev riktigt lyckat! Hade jättekul, det kom rätt mycket folk mot slutet också, det är alltid kul. Jag, Maria, Mattias och Mathias åt lite Tacos vid sextiden, sedan började folket trilla in kring åttatiden.

Jag och Maria. (Nytshirten på åh!)

Det är så mysigt med hemmafester! Det är helt klart mycket bättre än att gå på nattklubbar. Jag vill hellre gå på puben men  alla pubar i stan har 20 som åldergräns, eller året man fyller 20. Det är synd!

Uppdatering från igår.

 

Från shoppingen igår då, riktigt nöjd med både klänningen och tshirten måste jag säga. Sedan en bild på Marylin Monroe tavlan som jag köpte för ett tag sedan, såklart så blev det en grön. Jag älskar verkligen grönt, grönt är skönt (typ). Vadå skönt föresten? Det låter ganska dirty!
Nej gott folk, nu ska jag äta lite frukost.
Lätt godaste målet på hela dagen!!
Är det verkligen ingen som kan hålla med mig om det?

Shopping.

Idag har jag som sagt varit ute med syrran och shoppat, hittade en del faktiskt. Köpte en klänning på HM för 298kr, svart med röda rosor, rätt kort, läckert på sommaren så kan jag flascha min snygga tattoo :). Lägger kanske upp en bild senare! Sedan blev det en fräck tshirt från nichole, pennfack och ansiktsmask från Åhlens, en receptbok (Stora kokboken) 99 kr på Akademibokhandeln, på bokrean. Jag älskar att handla på rea, man kan göra så mycket fynd och vem gillar inte att fynda?
Vi träffade Maria och Mattias på stan också, myspys! Jag tipsade Maria om en basic tshirt på HM för bara 69 kr, klart hon skulle vara värst, hon köpte 5 st tror jag. Haha, hon är så söt!!
Bytte in min vinstlott idag också, vann ju 75kr på en trisslott igår! Weei, tillräckligt för att göra mig glad!! Bara att vinna i huvud taget är ju superkul. Tog iallfall en ny lott och resten kontant, alltså femtio kronor. Jag har som tvångtankar då jag ska skrapa en lott. Aldrig skrapa lotten i affären, då vinner man inte har jag fått för mig! Sedan måste jag dessutom lova bort en viss procent av vinsten till någon annan för att kunna vinna, haha knas!

Bageri och konditori.

Skönt med sportlov, ibland behöver man vila ut sig lite. Min linje är i och för sig inte den hårdaste! Jag går Livsmedelsutbildningen på Östra gymnasiet i Umeå med inriktning bageri och konditori, hur kul som hellst! Så i framtiden kommer ni se mig i alla stora konditoritävlingar, haha vem vet? Ska man komma sig till den nivån får man nog jobba som ett djur, men förstå hur häftigt det skulle vara! Att kunna göra stora och exklusiva brölllopstårtor och andra bakverk och dekorationer, och dessutom vara bäst på det! Nej, det blir en kortis idag! Nu kommer syrran, vi ska in till stan och shoppa.
hare sålänge, puss!

Mat är dyrt!

Nu ska vi åka och handla en massa käk, får se var summan hamnar denna gång. Mat är så dyrt, så mycket annat man hade kunnat göra för pengarna man köper mat för! Våran matkassa går inte under två papp i månaden! Det kan du gå på bio tjugo gånger för, bowla femton gånger för, gå och simma fyrtio gånger och ja, köpa en massa kläder eller prylar för. Men nu är det ju så, att äta bör man annars dör man. Njet, vi höres snart igen!

Nu är jag tillbaka.

I'm back, eller något i den stilen. Har gått ett bra tag sedan jag uppdaterade mig här på bloggen. Världen har inte gått under sedan sist som tur är, jag var ute och shoppade lite i fredags och träffade Louise. Helt underbart, var ett tag sedan man träffade det bruden. Handlade en tvål för aniktet på apoteket, Vichy. Ett superbra märke! Sedan köpte jag Nivea deoderant frech, Maybelline foundation (dream mousse), makeup sponges, en blå/svart randig tshirt och lite underkläder på HM. Alltid lika kul att köpa underkläder! Skulle jag ha pengar skulle jag nog ha mer underkläder än kläder.

Åkte till mor och far på Lördagen. Såg på melodifestivalen, det har blivit så dåligt, det var hundra gånger bättre förut! Programledaren är så dålig, hon ska vara "rolig", men det enda hon gör är att slänga ur sig en massa dumma kommentarer och taskigheter till deltagarna som enligt mig inte är det minsta kul. Jag vet inte vad ni tycker, men det är inte min humor iallfall!
Det var ändå mysigt att komma hem och träffa familjen, och alla kaninerna och hararna såklart som allihop fick manikyr och predikyr!

Igår (måndags) följde jag med far till Gideå och jobbade, jag skottade snö i tio timmar. Usch, min kropp är inte byggd för sådant slags arbete. Jag har träningsverk, precis ÖVERALLT! Jag är en pussy, jag vet eller så är jag bara extremt otränad. Skottade upp på ett bygge, varför bygger man en ladugård mitt i vintern kan man ju undra sig. Men nu var det så, och det gick upp och ner och hit och dit. Skyffeln var liten så jag gick som en ostkroke och det var tungt! Vi höll på ända tills det blev kolmörkt, men för att vara positiv då; Det var absolut värt pengarna, och jag är stolt över mig själv som inte gav upp! Säger inte nej om jag blir tillfrågad att skotta fler gånger.

RSS 2.0